Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

No gudrām meitenēm jābēg?

Attiecību diskusijās no meitenēm bieži nākas dzirdēt, ka vīrieši bēg no gudrām sievietēm. Linda (28, projektu vadītāja) stāsta, ka iekšēji nodreb, ja izdzird - "tu esi ļoti gudra". Viņas pieredze liecina, ka agri vai vēlu sekos klusums, vienaldzība. Tikai retos gadījumos attiecības turpinās. Linda pārliecināta, ka tāda gudrība nav priekšrocība, bet gan sodība, jo vīrieši vienkārši pazūd.

Vai vīrieši baidās no gudrām sievietēm? Aivars (27, kareivis) uz šo atbild ar pretjautājumu - vai sievietes baidās no gudriem vīriešiem? Un ar vēl vienu - vai sievietes baidās no dumjiem vīriešiem? Aivars uzskata, ka "vidējais vīrietis meklē tādu pašu vidējo sievieti", bet ideja dalīt gudrajos un dumjajos "nav pārāk skaista", jo tiek novilkta robeža, kuru patiesībā izmērīt nevar. Kā skaidri definēt, kas ir gudra sieviete? Viņaprāt, sievietei var būt augstākā izglītība, bet arī tas daudz nenozīmē. Tomēr Aivars atzīst, ka pārāk liela sociālā statusa vai izglītības atšķirība ir latiņa, kuru ne vienmēr var pārlēkt. Tas, kas visvairāk piesaista, viņaprāt, ir sievietes iekšējais valdzinājums un dzīves gudrība, bet primārais, protams - izskats.

Gudrībai definīcijas nav. Sociālantropologs Klāvs Sedlenieks teic, ka dzīves gudrība veidojas prasmju un vērtību komplektā, kuru daļa cilvēku apgūst socializācijas procesā. Tā var būt arī kompromisu māksla un spēja noslēpt, ka ar tevi grib manipulēt. "Sievietes no laika gala audzinātas kalpot ne savām, bet citu vajadzībām. Un neļauties, ka vīrietis manipulē ar sievieti, ir sievietes gudrība," pārliecināta ģimenes psihoterapeite Aina Poiša.

***

Vai tev patīk gudras meitenes?

Ēriks (24), strādā

Domāju, ka džekam nekad īsti nepatiks meitenes, kuras ir stipri gudrākas, jo tas mazina vīrieša ego. Ja nu vienīgi džekam pilnībā nav pašcieņas. Tad pavisam noteikti tas skuķis dancinās viņu pēc savas stabules. Saprast, kāda ir meitene, var pēc pirmajām sarunas minūtēm, pēc tā, kādus vārdus izmanto, lai izveidotu teikumus, intonāciju. Ir arī pārāk gudrās. Viņas parasti uz mani nemaz neskatās, un es neskatos uz viņām, jo man viņas bieži vien liekas ļoti iedomīgas. Taču ir veči, kuriem patīk gudras, un ir veči, kuriem patīk tās otrās, jo, manuprāt, tās ir vieglāk ievilkt gultā. Man tādas krīt uz nerviem, jo viņas ir bezjēdzīgas. Bet man nepatīk arī pārāk gudras, jo bieži gadās, ka viņas aizraujas ar visu, kas viņām galvā, un aizmirst par apkārtējo. Man no tādām ir nevis bail, bet vienkārši neomulīgi. Nezinu, kāpēc.

Edgars (30), elektriķis

Nedomāju, ka gudrība būtu kaut kāds apstāklis, kas vieno vai atdala cilvēkus. Vairāk jau intelekts. Taču tie nav universitātē iegūtie grādi. Grūti pateikt, bet man šķiet, ka svarīgs kopējais iespaids. Meitene var būt krutā blondīne, bet viņai tas ārējais nepalīdzēs, ja sāksies saruna, kurā pirmais iespaids par viņu izplēnēs. Viņa var būt arī lieliska sarunu biedrene, bet viņai var būt problēmas iepazīties ar mani, ja viņa izskatīsies pēc Bārbijas. Tādas, ar kurām nav pa ceļam, laikam saucu par paziņām. Tādas, kuras nedomā par nākotni, ir draiskas un pārlieku izaicinošas. Man ir svarīgi, lai būtu kopīgas intereses, dzīves uztvere vai kopīga sarunu tēma.

Viesturs (18), students

Vīrietis vienmēr ir vēlējies pierādīt, ka ir spēcīgāks un gudrāks, bet sievietes tēls ir mājsaimniece, kas vienmēr rūpējusies par ģimeni. Sievietēm ir iestāstīts, ka viņām jāpakļaujas vīrietim. Tas nav īsti pareizi, jo gudra sieviete spēj dažādi argumentēt un pateikt savu viedokli. Tas ir prasti, bet vīrietis vienmēr grib seksu. Ja sieviete nav apķērīga, jebkurā laikā pakļausies, tas nav interesanti. Sievietē iekšā ir dabiska pretestība, un no fizikas likuma zinām, ka tur, kur ir pretestība, ir kaut kas, kas pievelk. Es sievietes gudrību mēru, cik viņa sabiedriski gudra, kā spēj komunicēt, argumentēt viedokli, kā izsakās par notikumiem. Kam interesē tas, ka viņa māk labi rēķināt. Māka nolikt pie vietas, neatkarība arī ir īpašības, kas tādai sievietei piemīt. Man gribas, lai būtu interesanti, lai var arī darīt kaut ko citu - reizē draugam viņai jābūt, lai nav tukšuma. Man patīk gudras meitenes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko