Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Nozaga riteni

Man nozaga riteni — šo frāzi no apkārtējiem pavasarī dzirdu katru nedēļu. Raulam riteni nozaga pie Tapeks Imantā un policisti vēl par viņu paņirgājās, Signei pie Double Coffee Tērbatas ielā, Mārim pie galerijas Centrs Vecrīgā. Nu tas noticis arī ar mani. Bija pieslēgts pie elektrības staba, kas atrodas iepretim manas mājas logiem. Pieslēgta ar ķēdi, kas bija pirkta kuģu lietu veikalā un no ruļļa tika atdalīta ar fleksi. Visu var uzlauzt. Visu. Ja līdz šim domāju, ka manu riteni nezog tāpēc, ka tam ir laba ķēde un nav no «dārgā gala» — kļūdījos. Visus šos četrus gadus man vienkārši veicās.

Riteņbraucēji katru dienu dzīvo satraukumā — nozags vai nenozags. No kafejnīcas dodas ārā satrauktu sirdi. Mana māsa, baseinā peldot, ik pa brīdim iedomājas — vai vēl stāv mans ritenis, vai tik nav nozagts un palūdz Dieviņu.

Un bija jau ar’ man laiks mest pie malas to riteņošanu. Uz ielas mani apsaukā, uz brauktuves pīpina, kad iestājos par veloceliņiem — komentāros mani lielākoties aprej. Nu nezvanīšu vairs ne uz Rīgas Domes Satiksmes departamentu, ne Birka kungam un neapelēšu ne pie sabiedrības vajadzībām, ne tautas kalpu ne-zaļās domāšanas. Jāņem vien būs līzingā kāda metāla kārba un jātaisa sastrēgums uz tilta. Jā, arī automašīnas var nozagt, taču ne jau par to ir stāsts. Automašīnas Rīgas ielās ir cienījamāks transportlīdzeklis nekā ritenis.

Ja nu tomēr kaut kur redzat manu ielu karali vārdā Didzis, kurš pie vārda tika pateicoties tam, ka par manu draugu kļuva Didžu vārda dienā, ziņojiet uz [email protected]. Negribu, lai mans uzticamais draugs skumst. Viņš mani uz darbu veda līdz pat pirmajai ledus kārtai uz ietves. Mēs abi nupat izbraukājām Muzeju nakti, kas Didzim tik ļoti patika. Didzis minās Kritiskajā masā un iepazinās ar citiem riteņiem. Didzis ar mani bija kopā skaistākajos saulrietos Andrejsalā, kad negribējās blakus nevienu citu. Viņš vēl nebija redzējis jūru, ko gribējām apskatīt šovasar.

Mana māsa manam ritenim nupat novēlēja vieglas smiltis. Loģiski, jo neviens no manu draugu nozagtajiem riteņiem nav atrasts, kaut policijā bija uzrakstīti iesniegumi. Rauls savu riteni meklē pats — klejo pa Latgalīti, pa sludinājumu portāliem. Šķiet, cilvēki samierinājušies, ka policija neklapē ar ausi.

Bet uz policiju es aiziešu, šodien pat.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skaties video

Tāds izskatījās mans ritenis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko