Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Nozares speciālisti pārliecināti, ka Latvijai jāturpina piedalīties Eirovīzijā

Neraugoties uz Latvijas neiekļūšanu_ Eirovīzijas finālā nu jau vairākus gadus pēc kārtas, dalība tajā jāturpina, nekāds pārtraukums nav nepieciešams – portālam Diena.lv apgalvoja gan Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska, gan šā gada Latvijas pārstāves Eirovīzijā_ grupas PeR menedžere Daiga Eilande, gan laikraksta Diena mūzikas žurnālists Jegors Jerohomovičs, kurš šogad piedalījās Latvijas Nacionālās atlases žūrijā. "Latvijai Eirovīzijā jāpiedalās tāpēc vien, ka tas ir lielākais televīzijas raidītais pasākums pasaulē, izņemot sporta pārraides," atzina J.Jerohomovičs.

Savukārt Z.Kaminska norādīja, ka ir tikai divas iespējas: vai nu Latvija turpina piedalīties Eirovīzijā vai pavisam atsakās no dalības tajā, jo iespējas paņemt pauzi vienkārši nav.

"Televīzijas budžetā ir ieplānoti līdzekļi Latvijas dalībai šajā pasākumā, ja Latvija izlems tajā nepiedalīties, nauda tiks pārdalīta par labu citiem projektiem. Ja pēc kāda laika atkal vēlēsimies piedalīties, kur ņemsim naudu, atņemsim projektiem, kuriem par labu paši to pārdalījām? Uzskatu, ka tīri no finansēšanas viedokļa mums nav tādas iespējas -  paņemt pauzi. Turklāt Eirovīzijas gadījumā vissvarīgākais ir piedalīties, jo nenovērtējama ir pieredze, kuru gūst mūsu mūziķi, piedaloties šāda mēroga pasākumā, kā arī sadarbības iespējas. Ir jānošķir: vai mērķis ir iekļūt finālā vai mērķis ir piedalīties šajos svētkos, gūt starptautisku pieredzi un atrast sadarbības partnerus. Piemēram, pagājušā gada Latvijas pārstāve Eirovīzijā, kas norisinājās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku,Annmarija,  šā gada laikā jau 4 reizes ar koncertiem paguvusi uzstāties šajā valstī. Kad Sopotas konkursā 2012.gadā piedalījās Latvijas pārstāvji Musiqq, kas 2011.gadā startēja Eirovīzijā, tad Latvijas televīzija ieguva Sopotas festivāla bezmaksas demonstrēšanas tiesības, pateicoties tam, ka Musiqq piedalījās Eirovīzijā," atzina Z.Kaminska.

Arī D.Eilande atzina, ka Latvijai noteikti jāturpina piedalīties Eirovīzijā, to salīdzinot ar Olimpiskajām spēlēm: "Neviens taču nejautā, vai Latvijai jāpiedalās Olimpiādē, lai arī varbūt nav iegūtas medaļas. Tāpat arī ar Eirovīziju."

Komentējot PeR uzstāšanos, Z.Kaminska teica: "Puiši bija kolosāli. Viņu priekšnesums bija profesionāls un labi nostrādāts. Viņi saņēmuši arī daudzus sadarbības piedāvājumus."

D.Eilande uzsvēra: "PeR profesionalitāti novērtēja Eirovīzijas producents, kurš tieši mūsu puišiem piedāvāja atklāt koncertu. Zviedrijas autoru asaociācija piedāvāja sadarbību: proti, lai PeR raksta dziesmas Eirovīzijai, kuras piedāvās dažādu valstu izpildītājiem. Mūs ļoti silti uzņēma publika. Pēc uzstāšanās visi, arī profesionāļi, mūs apsveica, jo visi bija pārliecināti, ka esam iekļuvuši finālā. Pēc balsojuma rezultāta bija sajūta kā pēc eksāmena, kurā esi atbildējis uz 10, bet tev ir ielikts 2. Taču PeR tomēr ir gandarīti, jo viņu uzstāšanos novērtēja tieši profesionāļi."

Gan Z.Kaminska, gan D.Eilande atzina, ka pie vainas PeR sliktajam balsošanas rezultātam ir balsu un žūrijas uzpirkšana. D.Eilande ir pārliecināta: ja balsojums būtu godīgs, PeR būtu iekļuvis finālā.  

J.Jerohomovičs gan nav tik pārliecināts par PeR neiekļūšanas finālā sasaisti ar negodīgu balsojumu.

"PeR nebija spožu panākumu arī Jaunajā vilnī. Es piedalījos Eirovīzijas Nacionālās atlases žūrijā un jāteic, ka PeR nebija mani favorīti. Jājautā, cik šī grupa ir populāra šeit pat, mājās? Jā, Malmē PeR parādīja ugunīgu performanci, taču bez pārliecinoša muzikāla seguma. Mans ieteikums nākamajiem gadiem - dalībniekiem vēl pirms balsojuma saņemšanas nevajadzētu pozicionēties kā uzvarētājiem un dziesmas vajadzētu izvēlēties tādas, kurām ir kvalitatīvs muzikālais pamats."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko