Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Otija nomira dzemdībās, viņas astoņus kucēnus pieņēma un baro Kiara

Naktī no sestdienas uz svētdienu, 6.jūlijā, notika bokserītes Otijas trešās dzemdības. Jau otrās bija grūtas, bet šoreiz sunītes saimnieki Jānis un Guna Daubes juta, ka ir pavisam nelāgi, Otija bija slinka dzemdētāja. Galu galā Otijas bērni piedzima ar ķeizargriezienu, bet kucītes sirsniņa neizturēja narkozi, un pēc pāris stundām viņa nomira.

Dzemdībās klāt bija arī Marija Stahanova un Inese Pablaka. Gan viņas, gan Otijas saimniece Guna Daube ir Latvijas Kinoloģiskās federācijas bokseru šķirnes suņu kluba biedres.Gadījums bija tiešām ārkārtējs - Otija un Portugālē dzīvojošais kucēnu tēvs bija izcili savas šķirnes pārstāvji, un bokseru cienītāju klubs gaidīja jaunu papildinājumu 80. un 90.gados Latvijā tik populārajai šķirnei. Tagad katra minūte bija izšķiroša, jo jāglābj tikko pasaulē nākušie kucēni. Tas nozīmē, ka viņi nemitīgi jāsilda un jābaro katras divarpus stundas!

Mēģinājums izdodas


Marija piedāvāja savu palīdzību. Viņas bokseru šķirnes sunītei, sešus gadus vecajai Kiarai, bija viltus grūtniecība. Tas nozīmē, ka pēc meklēšanās sunītei liekas, ka viņa teju dzemdējusi bērniņus. Šajā laikā kucītes sāk vākt kopā rotaļlietas un lolo tās kā īstus kucēntiņus, pupiņos pat parādās nedaudz piena. Marija ierosināja - mēģināsim Kiarai pielikt jaundzimušos, varbūt viņa svešos bērneļus pieņem? Veterinārārste apstiprināja, ka teorētiski tas var būt, bet praktiski - nez vai. Taču mēģināts nav zaudēts.

Marija atveda pie Daubēm Kiaru. Potenciālā māmiņa uzmanīgi apošņāja sīkaļas, un jau pēc stundas ceturkšņa uzskatīja, ka kucēni ir viņas pašas bērni. Kiara svētlaimē nogūlās uz sāniem, lai mazie tiktu pie pupiņiem. Tiesa, sākumā Kiarai bija maz piena, un kucēnus bija jāpiebaro. Taču vismaz mātes siltums viņiem tika nodrošināts no paša sākuma. Tad kucēnus un Kiaru pārveda pie Marijas. No šī brīža Kiara kļuva par mazo bokserbērniņu pilntiesīgu audžu māti. Instinkts nostrādāja. Viņa cītīgi sargāja mazos no svešajiem, laizīja viņus, mazlietiņ baroja. Pārējo dienišķo devu bija jāpiebaro. Pa dienu un vienā no divām naktīm kucēnus piebaroja Marija, otrā naktī pie kucēniem dežūrēja Jānis vai Guna Daubes. Tā viņi bārenīšus stiprināja dzīvei. Taču ar katru dienu Kiarai radās arvien vairāk piena, un mazie sāka jūtami apvelties. Marija smej: "Man it kā pietiek rūpju jau ar trīsarpus gadu veco meitiņu Adeli, kura vēl piedevām tieši tajās dienās saslima ar vējbakām, un otru boksermeitenīti - deviņus mēnešus veco Alīnu. Vīrs ne īpaši atbalsta manu aizraušanos ar suņiem, taču šajā gadījumā viņam neradās šaubas, jo tas bija kucēnu dzīvības un nāves jautājums. Kāda starpība - sveši vai savi, galvenais, lai viņi tiktu izglābti."

Guna Daube atceras, kā savulaik ar dēlu Jurģi gājusi uz Kinoloģisko federāciju, lai par Jurģa sakrāto naudiņu nopirktu sunīti. Tā Daubes ģimenē ienāca Otija, kuru Jānis vēlāk nosauca par "mīļāko cilvēku pasaulē". 26.oktobrī Otijai būtu sestā dzimšanas diena. Tagad viņa atdusas Daubes ģimenes dārzā Pārdaugavā. Man šķiet, ka viens no mazajiem bokserkucēniņiem ieņems Otijas vietu Daubes ģimenes locekļu sirdīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko