Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Papagailis izglābis ģimeni no ugunsgrēka

Trīs gadus vecs papagailis ar savu ķērkšanu izglābis britu ģimeni no ugunsgrēka, pamodinot cilvēkus, lai viņi pēdējā brīdī pamestu degošo māju. 59 gadus vecais Frānsiss Hols ar dēliem Trevoru un Semu gulēja ciešā miegā, kad mājas virtuvē izcēlās ugunsgrēks, ko izraisīja mikroviļņu krāsns aizdegšanās.

Māja pamazām piepildījās ar dūmiem, bet Holu ģimene nenojauta par draudošajām briesmām. Viņus izglāba Āfrikas pelēkais papagailis Bobs, kurš sāka ķērkt nelabā balsī un pamodināja Semu. Viņi paspēja izsaukt ugunsdzēsējus un pamest degošo māju, paķerot līdzi būri ar papagaili. Ģimenes locekļi ir saindējušies ar dūmiem, bet priecīgi, ka Bobs izglābis viņu dzīvību. "Holu ģimenei ļoti paveicās, ka viņiem bija papagailis, kas brīdināja par briesmām," atzina ugunsdzēsības dienesta pārstāvis.

Bobs, kurš tika nopirkts par 500 mārciņām (440 latiem), ir nosaukts par godu Frānsisa tēvam, kurš pirms dažiem gadiem nomira. Holu ģimene tagad plāno palutināt Bobu, lai atalgotu viņu par dzīvības glābšanu. Frānsiss vēsta, ka iecerējis nopirkt Bobam jaunas rotaļlietas, zvaniņu un spogulīti. Turklāt viņu gaida vēl lielāka dāvana. "Manuprāt, pienācis laiks sagādāt viņam dzīvesbiedri," vietējam laikrakstam Southern Daily Echo stāsta F.Hols. Bobam pagaidām nāksies dzīvot ārpus mājas, jo ugunsgrēkā cietusī ēka tiek atjaunota. Holu ģimenes locekļi stāsta, ka vēl ilgi būs pateicīgi Bobam. 18 gadu vecais Sems uzsver: "Bobs ar savu ņurdēšanu un ķērkšanu mani ļoti kaitināja, bet tagad es tam nepievēršu uzmanību. Bobs ir leģenda. Viņš izglāba mūsu dzīvību. Mēs pēdējā brīdī paspējām izglābties."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko