Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pēc Jaunā viļņa pirmās konkursa dienas Stass Šurins ieņem 11. vietu; Filips Kirkorovs vēlreiz pārsteidz

Tauta ieņem vietas pie žoga, – acīmredzamu faktu vārdos noformulē kāda sieviete, kad pirms festivāla Jaunais vilnis otrās dienas koncerta pie žoga sāk pulcēties cilvēki, kuri gaida Krievijas estrādes zvaigžņu ierašanos.

Komponista Igora Krutoja parādīšanās no tumšas krāsas auto izsauc klātesošo aplausus. Kā viens no pēdējiem ierodas dziedātājs Nikolajs Baskovs, kuram mugurā ir balts krekliņš ar Josifa Kobzona, Valērijas un Oļega Gazmanova attēliem un uzrakstu "No comment".

Latvijas melnajā sarakstā iekļauj Kobzonu, Gazmanovu un Perfilovu

Savukārt festivāla otrās dienas koncerta pirmās daļas vadītājs, pazīstamais parodists Maksims Galkins bez ievērības neatstāja dziedātāja Filipa Kirkorova iepriekšējās dienas uzstāšanās tērpu, kurš kļuvis par Jaunā viļņa modes kauju vienu no galvenajiem notikumiem, un viņš pat izpelnījies salīdzinājumu ar tēlu no krievu režisora Romāna Viktjuka erotiskajām fantāzijām.

"Filips dziedāja vācu skauta šortos," nedaudz maigāks savos izteikumos bija Maksims Galkins, kurš vakara gaitā skatītājus smīdināja ar jauniem, kā arī iepriekš dzirdētiem jokiem – dziedātāja Laima Vaikule vēlreiz tik apcelta par viņas akcentu gan krievu, gan latviešu valodās. "Es runāju latviski, bet es nesaprotu, ko es runāju," par savām latviešu valodas zināšanām piebilda parodists.

Pirms 16 konkursantu uzstāšanās pasaules hitus izpildīja tādi pazīstami mākslinieki kā Timurs Rodrigezs, Džamala, grupa Diskotjeka avarija, Sergejs Lazarevs, Ani Loraka un duets Potaps un Nastja, kura dziedātājas frizūra varētu izkonkurēt pat krievu publicistes, grāmatas Perfection. Kaisle pēc pilnības autores Jeļenas Ļeņinas parādīšanos uz Kannu kinofestivāla sarkanā paklāja (sk. šeit, šeit un šeit).

Savukārt grupa Serebro bez liekas kautrības kā pasaules hitu bija izvēlējusies savu dziesmu Gun no viņu albuma angļu valodā Mama Lover. Kopš pagājušā gada trio sastāvā ir nomainījušās divas dziedātājas. Grupu pametusi arī tās harizmātiskākā dalībniece Ļena Tjemņikova.

Taču visus vēlreiz pārsteidza Filips Kirkorovs, kurš izpildīja Lēdijas Gāgas dziesmu Americano un kura ūsainie dziedātāji bija ģērbušies jūrnieku krekliņos un sarkanos svārkos, ar vēdekļiem rokās.

Pēc Jaunā viļņa pirmās konkursa dienas ar 76 punktiem par līderi ir kļuvusi dziedātāja Nutsa Buzaladze no Gruzijas. Par savu nepārliecinošo sniegumu Latvijas pārstāvis Stass Šurins ar 66 punktiem ieņem 11. vietu. Zemāko novērtējumu jeb devītniekus viņš saņēma no Leonīda Agutina, Igora Nikolajeva, Valērija Meladzes un Konstantīna Meladzes (viņš bija producents ukraiņu Zvaigžņu fabrikai, kurā Stass Šurins uzvarēja – I.A.)

Šodien konkursa dalībnieki izpildīs savas valsts hitus kopā ar pazīstamiem mūziķiem.

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis Dzintaru koncertzālē norisinās no 22. līdz 27. jūlijam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko