Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pēc kā ilgojas strādājošās mammas

Ja tu esi mamma, kurai ir ne tikai brīnišķīgi bērni, bet arī darbs, kuru tu mīli, cilvēki, iespējams, saka - tev ir viss, kas vajadzīgs, raksta CNN.com. Bet 70% mammu saka, ka darba dēļ viņām nav bijusi iespēja piedalīties trīs vai vairāk pasākumos, kas pēdējā gada laikā ir bijuši svarīgi viņu bērniem, liecina careerbuilder.com ASV veiktā aptauja.


Pēc aptaujas datiem, 43% strādājošo mammu būtu ar mieru saņemt mazāku darba samaksu, lai vairāk laika pavadītu mājās. 51% būtu gatavas pamest savu darbu, ja ģimene spētu iztikt tikai ar laulātā ienākumiem vai atrastu vēl kādu citu papildu naudas avotu.

Atrast pietiekami daudz laika darbam, pildot vecāku pienākumus, ir viens no grūtākajiem uzdevumiem strādājošajām mammām. Jo vēli vakari darbā nozīmē, ka bērni vakariņo bez mammas, ka viņas nav vecāku sapulcē vai ka viņa nedzird bērna izteiktos pirmos vārdus. Aptaujā 34% mammu atzinušas, ka mājās ar bērniem pavada mazāk nekā trīs stundas dienā.

Viens no izplatītākajiem veidiem, kā mammas meklē līdzsvaru starp darbu un ģimeni, ir nest darbu uz mājām, kas var palīdzēt karjerai, bet vienlaikus bojāt attiecības ģimenē. Jo darot darbu mājās, mamma varbūt arī atrodas vienā telpā ar saviem bērniem, bet viņas domas saistās tikai ar darbu. Aptaujā tika konstatēts, ka 16% mammu vienreiz trīs dienās kādu no saviem darba pienākumiem izdara mājās, bet katra piektā mamma to dara katru dienu. 24% mammu apgalvojušas, ka darbam ir bijusi negatīva ietekme uz viņu attiecībām ar bērniem.

***

Kā apvienot karjeru ar darbu


1. Daudzi darba devēji atļauj saviem darba ņēmējiem vienu vai vairākas dienas nedēļā strādāt no mājām, līdz ar to ir iespēja tās rīta un vakara stundas, kas parasti tiek pavadītas ceļā sastrēgumos, būt mājās ar bērniem.

2. Visām piezīmēm un ierakstiem izmanto tikai vienu kalendāru. Ja tev pirmdienas rītā ir seminārs vai sapulce, tu nedrīksti to nokavēt. Tāpat - ja trešdienas vakarā ir tavas meitas futbola komandas spēle, tev uz to jāierodas laikus.

3. Rezervē nedēļas nogales un brīvdienas tikai un vienīgi ģimenei.

4. Strādājot stresā, tu viegli vari aizmirst, ka tu mīli savu darbu un tev patīk tavi kolēģi. Starp sapulcēm un visiem darba pienākumiem atrodi mazu brīsniņu, kurā atslābināties.

5. Darbadienas vakaros un brīvdienās ir pilnībā jāaizmirst par darba projektiem, bet, kad esi darbā, pārlādē savas smadzenes darbam.

6. Ļauj cilvēkiem dalīties ar tevi atbildībā. Varbūt jāļauj vairāk uzņemties padotajiem, lai viņi attīsta savas prasmes.

Informācija: CNN.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko