Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pēc mīlestības internetā

Valentīndienas priekšvakarā arvien biežāk var rasties doma, kāpēc gan laimi neizmēģināt interneta iepazīšanās portālos. Lai šajā milzīgajā profilu un fotogrāfiju okeānā jums izdotos noķert savu zelta zivtiņu vai breksi, iespējams, noderēs pāris padomu no interneta ekspertiem.

Profila rakstīšana iepazīšanās portālā var tikt pielīdzināta mārketinga speciālista darbam, uzskata Keita Hjūstone, kas pārstāv profilu rakstīšanas kompāniju trysweettalk.com. Viņa ierosina profila fotogrāfijā izmantot iespēju demonstrēt savus hobijus un intereses – ja patīk kalnos kāpšana, publicēt bildi no kāda kalnā kāpšanas piedzīvojuma, ja sirdij mīļi suņi, tad profilā obligāti ievietot bildi ar savu četrkājaino draugu.

Svarīgi arī būs pirmie vārdi, ko uzrakstīsiet savā profilā. „Padomdevēji vienmēr uzsver, ka tavs lietotājvārds un devīze ir paši svarīgākie, taču tā nav taisnība. Svarīgākā ir fotogrāfija un tas, ar kādiem vārdiem sāc ierakstu profilā,“ uzskata K.Hjūstone. Viņasprāt, iepazīšanās portālos cilvēki ierauga fotogrāfiju, pārskrien ar acīm pāri citai informācijai, taču pievērš uzmanību profila aprakstam. K.Hjūstone arī uzskata, ka galvenais savā aprakstā ir nepārspīlēt. Jo profils būs uzrakstīts ar lielāku pazemību, jo vieglāk otram būs tevi uzrunāt, eksperte ir pārliecināta.

Kaita Robinsone, Nerve Dating portāla dibinātāja savukārt iesaka savā aprakstā izmantot stāstu principu. „Pagājušajā vasarā es braucu sērfot uz Džērsijas līci gandrīz katru dienu kopā ar savu suni Rufusu. Tas bija lielisks antropoloģiskais eksperiments. Uzcienā mani ar alu, un es pastāstīšu tev vairāk,“ šādu stāstu kā piemēru min K.Robinsone. Viņa saka, ka šāds iepazīstināšanas veids ļauj otram uzdot iespējami daudz jautājumu un pasviež idejas sarunai. „Tu izklausīsies arī kā aktīvs un interesants cilvēks,“ portālam uzsver K.Robinsone.

Eksperte aicina izmantot arī draugu palīdzību. „Ja neesi pārliecināts, ka tavs profils ir pietiekami labs, palūdz draugam to pārlasīt,“ norāda K.Robinsone, piebilstot, ka draugs vai draudzene varētu palīdzēt labāk formulēt domas un izvairīties no puspatiesībām.

Vondijs Lozano, ģimenes un laulību terapeits savukārt ir pārliecināts, ka iepazīšanās portālu apmeklējums jāuztver kā investīcija. „Izvēlies portālu, kur jāmaksā dalības maksa un kur ir garāks pieteikšanās process. Tas palīdzēs izvairīties no cilvēkiem, kuri ir ieinteresēti tikai īslaicīgās vai nenopietnās attiecībās,“ uzskata terapeits.

Psihologs un attiecību eksperts Ramani Darvasula iesaka būt patiesiem. „Publicē savu labāko fotogrāfiju, taču no tām, kas uzņemtas nesen, nevis kad svēri 50 mārciņas mazāk, vai ar tādu matu krāsu, kas jau sen ir pagātne,“ uzskata psihologs. Viņš iesaka arī būt patiesiem attiecībā uz hobijiem: „Neraksti, ka esi ieinteresēts futbolā un makšķerēšanā, ja vien tā nav patiesība.“

R.Darvasula iesaka izvairīties no tādu fotogrāfiju publicēšanas, kur esi redzams dzērumā. Tās izraisa citos pārdomas vai arī piesaista cilvēkus, kuriem patīk iedzert.

Starptautiska iepazīšanās portāla I Love Your Accent dibinātāja Rošelle Pīči ierosina savos meklējumos būt fleksibliem. „Tas ir OK zināt, tieši kādu cilvēku jūs meklējat, taču nenorakstiet tādu vīrieti, kurš ir viss, ko jūs vēlētos, taču, piemēram, ir par diviem gadiem vecāks vai par vienu collu īsāks,“ uzskata eksperte. „Jūs uzstādat latiņu, taču ļaujiet tai būt arī nedaudz elastīgai,“ saka R.Pīči.

Eksperte uzskata, ka viss atkarīgs no pašiem. „Flirtē, flirtē un atkal flirtē. Nepaliec malā un negaidi, ka kaut kas notiks. Aizsūti ziņu kādam, kas tev patīk,“ iedrošina R.Pīči, norādot, ka no iepazīšanās internetā var saņemt tikai tik daudz, cik tajā ieguldīts.

Pols A.Falzone no eLove Matchmaking savukārt uzsver, cik personiskā drošība ir svarīga. „Izvairies no tādiem lietotājvārdiem, kas atklāj tavu identitāti vai atrašanās vietu,“ norāda P.A.Falzone. „Ja profilā nepieciešams norādīt savu telefona numuru vai adresi… norādi darba telefonu, bet adreses vietā – pastkastītes numuru,“ portālam fabfitfun piebilst eksperts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko