Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pētījums: vīrieši ik gadu svešu sieviešu aplūkošanai velta 11 dienas

Lai cik godīgs un uzticams būtu vīrietis, sievietei, šķiet, viņu neizdosies izārstēt no vienas "kaites" — citu sieviešu nopētīšanas. Britu pētnieki noskaidrojuši, ka vīrietis dienā velta vidēji 43 minūtes, lai ar skatienu aptaustītu vismaz desmit sieviešu.

Ņemot talkā vienkāršu matemātiku, sanāk, ka ik gadu vīrieši šai nodarbei velta gandrīz 11 dienas. Tātad seksuāli aktīvākajā mūža posmā — no 18 līdz 50 gadu vecumam — sieviešu pētīšana aizņem vairāk nekā 11 mēnešu.

"Gads ir pietiekami ilgs laiks, ja to pavada ar pretējam dzimumam piekaltu skatienu," pētījuma autoru Kodak Lens Vision Centres pārstāvis Marks Airlends vērš britu laikraksta Daily Telegraph reportiera uzmanību uz iespaidīgo laika posmu.

Pirms sievietes apvelta savus dzīvesbiedrus ar pārmetošu skatienu, nenāktu par ļaunu aplūkot arī otru statistikas pusi. Izrādās, arī daiļais dzimums nevar teikt — es taču ne uz vienu neskatos. Briti aprēķinājuši, ka sievietes vidēji dienā nopēta sešus vīriešus un tas kopā aizņem 20 minūtes. Tātad no pilngadības līdz 50 gadu vecumam šai nodarbei tiek veltīti pavisam seši mēneši.

Abu dzimumu aptaujā atklājās, ka iecienītākās novērošanas vietas ir lielveikali, bāri un naktsklubi. Sievietes nesmādē arī sabiedrisko transportu.

Kā jau var nojaust, pētošos skatienus vairāk izbauda vīrieši. 19% atzina, ka viņiem tie patīk. Sieviešu vidū ar labpatiku sevi apskatei izliek nepilna desmitā daļa.

Pārsteigumu nav arī tajā aptaujas daļā, kurā tika noskaidrots, ar ko sākas svešinieka apskate. Četras no katrām desmit sievietēm apgalvoja, ka vispirms ieskatās vīrietim acīs, bet vairākums vīriešu uzreiz ķeras pie figūras aplūkošanas. Šī izvēle vērotājiem gan nereti sagādā neērtus brīžus — puse vīriešu atzinās, ka nosarkst, ja aplūkojamā būtne pamana pētošo skatienu.

Reizēm efekts ir ļoti patīkams un noved pie draudzības. 35% britu apgalvo, ka viņu attiecības sākušās pēc tam, kad kāds no topošā pāra bija otru pamatīgi nopētījis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko