Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Piektdien pasniegs Metālmūzikas Gada balvu

Līdz trešdienai, 20.februārim, internetā iespējams nobalsot par Metālmūzikas Gada balvu, kas 22.februārī tiks pasniegta Rīgā, klubā Melnā Piektdiena, ņemot vērā klausītāju un žūrijas viedokli.

„Albumu izvērtēšanā rezultātu veidos fanu un žūrijas vērtējums kopīgi. To darām tāpēc, lai neitralizētu dažādas interneta balsošanas kampaņas, uz kuru ietekmēšanu latvieši ir īpaši nadzīgi,“ atklāja Valdis Bērzvads, kluba Melnā Piektdiena līdzīpašnieks un koncertu organizators.

Šogad par Latvijas labākā smagā albuma godu sacenšas tādi ieraksti kā Frailty — Melpomene (izdevējs ARX Productions, Ukraina), Diseim — Holy Wrath (izdevējs Abyss Records, ASV), Deodium — Saules Kalpi (P3lican), Soundarcade — Moving the Great Hadron un citi, kopumā 12 ieraksti.

To vidū ir arī Fēliksa Ķiģeļa un Kiss of the Dolls jaunie albumi, kuri ar metālmūziku tiešā veidā parasti asociēti netiek. „Šogad vispārējā Mūzikas ierakstu Gada balva, kuras noslēguma ceremonija noritēs Nacionālajā teātrī, tiks pasniegta arī metālistiem, tādēļ mēs esam palikuši tolerantāki, aicinām balsot arī roka fanus par saviem favorītiem, norādīja V.Bērzvads.

Metālmūzikas Gada Balvas pasniegšanā Melnajā Piektdienā uzstāsies grupa Sanctimony, kuras EP Perfection ir nominēto ierakstu vidū. Grupa izpildīs 2000. gada EP Lirix iekļautās kompozīcijas, ko līdz šim izvairījusies atskaņot vienkopus. Pasākumā uzstāsies arī Frailty, Apēdājs, Dry Decay, Wagars, Deodium un citi mūziķi.

Ieeja klubā no plkst. 19.30. Pasākumu vadīs metāla DJ Deathperado.

Par Metālmūzikas Gada balvas kandidātiem iespējams nobalsot šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko