Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Porziņģa vārdā nosaukta jauna kaķu šķirne

Vadošie ASV dzīvnieku selekcionēšanas eksperti pēc gadu desmitiem ilguša darba pirmo reizi publiski prezentēs jaunu kaķu šķirni. Pārsteigums būs arī basketbola līdzjutējiem Latvijā - minči, kuri izceļoties ar īpaši slaidu augumu un spēju ārkārtīgi augstu lēkt, tiks nodēvēti talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa vārdā, portāls _Diena.

lv_ uzzināja no drošiem avotiem ASV Kaķu mīļotāju asociācijā.Labākie Purrziņģa šķirnes (latīniskais nosaukums - Catus Purrzingis) eksemplāri jau aprīļa beigās pirmo reizi piedalīsies arī starptautiskā dzīvnieku izstādē Ņujorkā, kur tos pirmo reizi drīkstēs arī filmēt un fotografēt. Šķirnes radītāji gan atzīst, ka Purrziņģis nebūs lēts mājas mīlulis - viens kaķēns maksāšot aptuveni 2000 ASV dolāru, taču šo summu pilnībā atsvēršot prieka brīži, vērojot Purrziņģa citām sugām netipiski veiklo rotaļāšanos ar bumbiņu. "It īpaši iespaidīga ir Purrziņģu īpatnība - viņi bumbiņu nedzenā, kur pagadās, bet mērķtiecīgi met iekšā puķu podos, krūzītēs un praktiski jebkur, kur redz kādu caurumu. Mincis ir sabiedrisks un vislabprātāk rotaļājas kopā ar biedriem. Ekspertu skepse pret jaunu sugu pašā sākumā ir normāla, taču domāju, ka Purrziņģis ātri iekaros dzīvnieku mīļotāju simpātijas un atradīs savu vietu dižciltīgo sugu saimē," komentējis selekcionārs Fišs Dereks.Talantīgais latviešu basketbolists un viens no Ņujorkas kluba Knicks šīs sezonas līderiem Kristaps Porziņģis šīs ziņas pagaidām nekomentē.* šī ir 1.aprīļa ziņa!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko