Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Retu vīnu tirgotājs apsūdzēts viltojumu pārdošanā

Pazīstamais vīnu kolekcionārs Rūdijs Kurnjavans viltojis vairākus augstākā labuma vīnus, kas tika uzskatīti par vērtīgākajiem pasaulē, ceturtdien tiesā liecināja vairāki franču eksperti.

37 gadus vecais Kurnjavans savulaik tika ierindots piecu labāko vīna kolekcionāru vidū. Taču tagad viņam draud 40 gadu cietumsods par krāpniecību.

Indonēzijā dzimušais vīna pazinējs turklāt nelegāli uzturas ASV kopš 2003.gada, kad viņam atteica nodrošināt politisko patvērumu.

Kurnjavans par cienītu vīna ekspertu kļuva, pateicoties izcilajai garšas izjūtai, spējai atpazīt pasaules labākos vīnus un miljoniem dolāru, kas tikuši ieguldīti viņa kolekcijā.

Augstu novērtētās vīna darītavas Domaine Ponsot īpašnieks Lorāns Ponso liecinājis par vienu no izsolēm, kurā it kā tika pārdoti Clos Saint-Denis vīni no 1945. un 1949.gada. "Mēs šo nosaukumu sākām lietot 1982.gadā," viņš norādīja.

Kurnjavans 97 pudeles viltotā vīna bija iecerējis izsolīt par 440 500 līdz 602 000 ASV dolāru (224 655 līdz 307 020 latiem).

Tikmēr Domaine Roumier vīna darītavas saimnieks Lorāns Rumjē sacīja, ka Kurnjavans centies pārdot 1923.gada "Bonne Mares" burgundieti, kaut arī tolaik tas vēl nebija nopērkams.

Kurnjavana mājā tika atrasta plaša kolekcija ar vīniem, kas labu laiku vairs nav nopērkami. Eksperti to autentiskumu apšauba.

Kurnjavanu aizturēja 2012.gada martā pēc vēl viena mēģinājuma pārdot apšaubāmas izcelsmes vīnu.

Kurnjavana advokāti viņu raksturo kā jaunu vīrieti, kurš izmisīgi vēlējies iederēties starp vecākajiem un bagātākajiem reto vīnu kolekcionāriem, bet kurš tagad padarīts par grēkāzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko