Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rēzeknē pilsētas svētkus atzīmēs trīs dienu garumā

Nedēļas nogalē, no 3.līdz 5.augustam, Rēzeknē vērienīgi tiks svinēti pilsētas svētki. Pilsētniekiem un viesiem būs iespēja apmeklēt dažādus koncertus, teātra izrādi, piedalīties radošajās meistardarbnīcās, kā arī vērot svētku uguņošanu.

Svētku pirmajai dienai dots nosaukums Rēzekne vieno jauniešus. 3.augustā jau no plkst. 15.00 dažādās pilsētas vietās tiks rīkotas aktivitātes pilsētas jaunākā gadagājuma iedzīvotājiem. Latgales kultūrvēstures muzejā varēs apskatīt izstādi Pasaules latgaliešu māksla, savukārt plkst.18.00 Kultūras un atpūtas parkā notiks svinīgā svētku atklāšana ar akordeonistu uzstāšanos.

Rēzeknes pilsētas Kultūras namā šajā dienā tiks rīkots konkurss Mis un Misters Rēzekne 2012, savukārt no plkst.20.00 Kultūras un atpūtas parka estrādē uzstāsies tādas jauniešu grupas kā Exlusive, Re:Peat, Qeens, Stop Time Dance Studio, Show Dance group, Dinamic Hit, Pepijas, Rikši, Niagara. Uz skatuves kāps arī brāļi Puncuļi, saksofonistu kvartets un citi mākslinieki. Vakars noslēgsies ar konkursa Mis un Misters Rēzekne 2012 dalībnieku iznācienu, kuram sekos Laura Reinika, kā arī grupu Forte un Avtoportret koncerts.

Sestdien jau no paša rīta Latgales ielā pie Nacionālo biedrību kultūras nama notiks krievu, baltkrievu, ukraiņu, poļu un ebreju kopienu radošo kolektīvu koncerts. Dažādas aktivitātes dienas garumā tiks rīkotas arī uz Raiņa ielas, kur varēs vērot mūziķu uzstāšanos, iepirkties tirdziņā un piedalīties break dance, hip hop un citās radošajās darbnīcās. Dienas gaitā pilsētā tiks rīkota arī bērnu ratiņu parāde, kā arī bērnu popgrupu uzstāšanās un notiks sporta klubu paraugdemonstrējumi.

Vakarā Kultūras un atpūtas parkā sāksies dižkoncerts Valodu balsīs, tautu rakstos, kurā uzstāsies deju kopa Dziga, postfolkgrupa Rikši, Rēzeknes mazākumtautību kolektīvi, Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Polijas nacionālie radošie kolektīvi, kā arī Maskavas solistu ansamblis Klasika –art. Vakars noslēgsies ar Krievijas dziedātājas Jūlijas Savičevas koncertu, kā arī skaistu uguņošanu, pēc kuras pilsētnieki svētku svinēšanu varēs turpināt, piedaloties nakts ballē.

Svētdien, 5. augustā plkst.12.00 svētku ietvaros Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē notiks svinīgais dievkalpojums, bet plkst.15.00 Latgales ērģeļu dienas koncerts. Plkst. 20.00 Kultūras un atpūtas parka estrādē apmeklētāji varēs noskatīties brīvdabas komēdiju Teic, kur zeme skaistākā ar Maijas Doveikas, Akvelīnas Līvmanes, Jura Kalniņa, Jolandas Suvorovas un citu tautā pazīstamu aktieru un mūziķu piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko