Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rosso Rubino

Itāļu vīnu bārs Rosso Rubino savrupi nīkst krēslainajā Avotu un Čaka ielas stūrī. Gaida viesus, jo, man ienākot, tur nebija neviena cilvēka - ja neskaita itāļu īpašnieku aiz bāra un (neredzamo) latviešu izcelsmes pavāru. Palika viņu drusku žēl. Tomēr retais noliegs, ka Sarkanais rubīns un citi restorāni šim rajonam piešķirtu kādu nieku tam tik trūkstošā "mirdzuma".

Acīmredzot vidusšķiras iestādījumam ir grūti ielauzties rajonā uz austrumiem no Čaka ielas. Kaut tam piemīt pagājusi godība un nolupis skaistums, tas ir vairāk nodzēries un panīcis nekā pārējais centrs un pagaidām nav kafejnīcu apdzīvots - ja neskaita lētas dzertuves un diennakts veikalus. Spēcīga konkurence, kā saka mans draugs.

Sarkanais rubīns interjera "metodes" un izmantoto krāsu ziņā ir nedaudz līdzīgs Antonijas ielā nesen atvērtajai elegantajai Vīna studijai, taču vienkāršāks. Telpas ar augstajiem griestiem un lielajiem skatlogiem, caur kuriem paveras ēnainā metropoles aina, ir kā radītas restorānam. Pasūtītais ēdiens tika atnests ļoti ātri - vienkārša lazanja. Man labāk garšoja divreiz lētākie spageti ar svaigajiem tomātiem. Kā arī burvīgais itāļu sieru asorti - picorino un vēl divi sieri, kuru nosaukumu neatminos, pasniegti ar plānām šķēlītēm mīksti žāvētu, saldu aprikožu un gardu kastaņu medu. Panna cotta saldajā arī bija garšīgs. Ēdienkartē pagaidām dominē angļu valoda, bet drīzumā tā tikšot latviskota. Pārsvarā tajā ir pastas un sieri, taču ir arī, piemēram, palenta ar jaunlopu gaļu un sola arī jūras veltes un veģetāros ēdienus. Ēdiens Sarkanajā rubīnā nav dārgs. Kā mīnusu var minēt, ka neatnesa maizi - tikai mīklas standziņas pie sieriem. Iespējams, šī paviršība pieskaitāma pie sākuma, "alfa versijas" kļūdām. Savukārt piedāvātie itāļu vīni ir pirmklasīgas izvēles. Ja vien to zinātu vairāk cilvēku, iespējams, šai vietā būtu vairāk apmeklētāju. Un ne vien tādi, kuri, kā, ja var minēt pēc ieplaisājušā skatloga, restorānā bija mēģinājuši tikt ārpus tā darbalaika.7

***

Vīnu bārs Rosso Rubino

Adrese un darba laiks:

Avotu iela 2, 11-23

Virtuve/vīni *** / *****

Interjers ***

Apkalpošana ****

Atmosfēra ***

***

TV Izklaide ēda:

Lazanja - Ls 4,60

Spageti ar svaigiem tomātiem - Ls 2,90

Sieru plate - Ls 3,50

Panna cotta - Ls 1,80

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko