Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Saldi ne tikai vienai dienai, bet visu gadu

Tuvojoties Valentīna dienai, tūrisma portāls IgoUgo.com apkopojis desmit iekārojamus galamērķus, kurus vieno šokolāde

1.Oahaka. Šajā Meksikas dienvidu pilsētā šokolāde ir ne tikai šokolādes kukurūzas pārslu un šokolādes mērces sastāvdaļa, bet arī iecienīts dzēriens. Vietējie visvairāk iecienījuši Chocolate Mayordomo — tie ir divi veikali centrā ar vienotu nosaukumu. Ceļojumu uz Oahaku var apvienot ar valsts galvaspilsētas Mehiko apmeklējumu. Tur atrodas liela saldumu ražotāja Nestle fabrika, kā arī šokolādes muzejs.

2.Gana. Šī Āfrikas zeme aktīvi cenšas atgādināt, ka ir viens no lielākajiem kakao pupiņu ražotājiem pasaulē (precīzāk, otrais pēc kaimiņos esošās Kotdivuāras). 14.februāris tur pat pasludināts par Nacionālo šokolādes dienu. Tās devīze: "Ēdiet vairāk šokolādi, būsiet veselāki!"

3.Hershey"s rūpnīca. Viens no pasaulē lielākajiem saldumu ražotājiem Hershey"s savu rūpnīcu Pensilvānijas štatā ASV sauc par "saldāko vietu uz Zemes". Ekskursijā pa ražotni apmeklētājiem — vismaz bērniem — visvairāk patīk dziedošās govis.

4.Bagio. Šī Filipīnu ziemeļu pilsēta, kas atrodas uz tās pašas salas, kur galvaspilsēta Manila, ir saldumu mīļotāja sapņu galamērķis. Tā ir slavena ar Batirolas šokolādi, kas šādu nosaukumu guvusi no māla podiem, kuros saldums tiek uzkarsēts. Savukārt Boholas salā vērts iepazīt Šokolādes kalnus — nē, ēst tos gan nevar, toties var baudīt ar acīm. Vēl tālāk uz lielā arhipelāga dienvidiem — Mindanao salas austrumu krasta pilsētas Davao apkaime ir slavena ar kakao plantācijām. Ikviena maltīte te parasti beidzas ar lielisku desertu.

5.Cīrihe. Nekur citur šveiciešu šokolāde negaršo tik labi kā Cīrihes saldumu tirgotavās. Lindt, Sprungli, Teuscher, Suchard — šīs ir tikai dažas, taču obligātas pieturvietas.

6.Bokasa del Toro. Nelielais Panamas salu arhipelāgs valsts ziemeļrietumu daļā ir vēl viena kvalitatīvu kakao augļu audzēšanas vieta. Vietējie iedzīvotāji — kuni — ir pārliecināti, ka tieši šokolāde viņus uztur pie labas veselības. Laba piedeva gardumiem ir lieliskas pārgājienu takas.

7.Ķelne. Šo pilsētu savukārt uzskata par Vācijas šokolādes galvaspilsētu. Šokolādes muzejā, kas ir ģimenes uzņēmums, ir gan laba kolekcija, gan skaists skats uz Reinas upi, gan liela šokolādes strūklaka, gan arī šokolādes paraugi nogaršošanai (par velti).

8.Ņujorka. Šīs lielpilsētas iedzīvotāji ar šokolādi ir uz tu — prot gan gatavot, gan veiksmīgi iztirgot, gan savaldzināt. Piesātinātajā tūrisma tirgū tiek piedāvātas tādas specifiskas lietas kā šokolādes ekskursija, šokolādes izrāde, pat nakts šokolādes istabā viesnīcā. Nenoliedzami, ka pilsētā var atrast ļoti dažādus šokolādes veidus, arī visaugstākās kvalitātes produktus. Zinātāji saka, ka labākie saldumi jāmeklē kakao meistara Žaka Torresa veikalos.

9.Brige. Vēl viens Eiropas stūrītis, kuru vērts iegaumēt šokolādes mīļotājiem. Nepalaidiet garām Chocolate Line, kurā īpaši tiek rekomendēta ar liķieri pildīta šokolāde.

10.Barselona. Šī Katalonijas galvaspilsēta jau gadsimtiem ilgi ir bijusi pazīstamu šokolādes meistaru skološanās vieta, lai gan plašāka sabiedrība, iespējams, par to nemaz nezina. Taču tagad par to var uzzināt īpašā muzejā Museu de la Xocolata. Pēc tam var doties uz šokolādes veikaliņiem.

***

Sava šokolāde

Sava šokolādes istaba kā muzejs kopš 2005.gada ir arī uzņēmumam Laima Miera ielā 22.

Ekspozīcijā ir seni šokolādes fasējumi, viena no pirmajām Latvijā ražotajām rūgtajām šokolādēm oriģinālajā iepakojumā, kā arī produkcijas eksporta reģistrs no pagājušā gadsimta

30.gadiem, kurā ar roku atzīmēti šokolādes sūtījumi uz Ņujorku, Stokholmu, Haifu un citām pilsētām. Var noskatīties 1924.gadā uzņemto dokumentālo filmu par Laimas darbību

Muzejs strādā no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst.9 līdz 12. Ekskursijas ilgums ir viena stunda. Biļetes cena — Ls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko