Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Sestdien Bastejkalnā - pirmais ziemas karnevāls Rīgas Ziemošanās

Sestdien, 16.februārī, Bastejkalnā tiks rīkots pirmais galvaspilsētas ziemas karnevāls Rīgas Ziemošanās. Bastejkalnā tiks izbūvēta īpaša ātruma trase - garākais un ātrākais nobrauciens, kuram tiek vests speciāls pilsētas nobraucienu segums no Itālijas. _Ziemošanā_s viesus priecēs vēl vairāk nekā desmit dažādas atrakcijas un iespējas laimēt balvas, informēja pasākuma rīkotāji.

Karnevāls notiks no plkst.13.00 līdz 22.00. Visas atrakcijas un izklaides pilsētniekiem un Rīgas viesiem būs bez maksas.

Azartiski noskaņotie karnevāla viesi varēs hokeja laukumā pārbaudīt vārtsarga veiklību, sacenšoties ātrumā velt bumbu augšup Bastejkalnā un doties slēpju distancē. Veiklību mazi un lieli varēs pārbaudīt Rīgas labirintā un dodoties skursteņslauķa pārbaudījumu ceļā. Savukārt Lielā Kristapa Tēvu stafete būs sportiska nodarbe visiem tēviem un viņu atvasēm.

Karnevāla galvenais temats būs Rīgas simboli, tāpēc ikviens uz Ziemošanās pasākumu aicināts ierasties dažādu Rīgas simbolu maskās vai masku tērpos un līdzi ņemt arī ziemas šļūcamrīkus, ko Bastejkalnā varēs īpaši izgreznot un uzreiz arī iemēģināt. Kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas topošajām modes māksliniecēm īpašās meistardarbnīcās varēs izgatavot arī maskas.

Ar ekstrēmiem kalnu slēpošanas un snovborda paraugdemonstrējumiem pasākuma viesus priecēs freeski komandas Rīgas Bende dalībnieki.

Mazākie karnevāla viesi tiks gaidīti Rīgas stāstu teltī, kur, sildoties un malkojot tēju, varēs klausīties grāmatu lasījumos, ar kuriem priecēs aktieri Līga Zeļģe un Valdis Vanags. Vakarpusē jaunākajos dzejoļos un stāstos par Rīgu aicinās ieklausīties Jānis Rokpelnis, Kārlis Vērdiņš, Inga Gaile, Rihards Bargais, Ingmāra Balode un citi zināmi un daudzsološi dzejnieki un literāti. Ziemošanās noslēgsies ar ziemas balli.

Rīgas Ziemošanās 2013 organizē Ideju Institūts un UNTITLED productions. Plašāka informācija par gaidāmo pasākumu: www.riga2014.org/ziemosanas2013.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko