Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Skolotājiem piemaksu vietā piešķirs labsajūtas kasti

"Šogad nav iespēju iegūt vēl papildu līdzekļus pedagogu algām un uz piemaksām skolotāji nevar cerēt, taču, lai katrs skolotājs justos novērtēts, nākamā gada 1. septembrī katrs pedagogs saņems labsajūtas kasti," portālu Diena.lv informēja izglītības ministrijā. 

"Mums ir Saeimas piešķirtais budžeta palielinājums mērķdotācijai. Šajā gadā citu iespēju nav," uzsvēra ministrijā norādot, ka līdzekļu ir tik, cik ir, tāpēc tiks ieviesti papildu labumi, kas nav mērāmi naudā. Labsajūtas kastes ir pilotprojekts, kam valdība piešķīrusi 92 tūkstošus eiro.

Labsajūtas kastē ikvienam pedagogam būs piparmētru tēja (60 grami), divas pildspalvas, krūzīte ar uzrakstu "Tu esi labākā skolotāja pasaulē!" (budžeta taupības nolūkos uzraksts būs tikai sieviešu dzimtē, taču, ja kādam pedagogam pret to būs iebildumi, viņš varēs vērsties Eiropas cilvēktiesību tiesā. Ministrija šādam scenārijam esot gatava) un 32 lappušu biezs pierakstu blociņš no otrreiz pārstrādāta papīra. Labsajūtas kaste nav dārga (2,79 eiro), tāpēc tai esot simboliska nozīme, un tā tiks dotēta no valsts budžeta.

To, vai labsajūtas kastes būs arī 2018. gada plānos, ministrijā neapstiprina. "Šis ir tikai pilotprojekts, lai iepriecinātu pedagogus, un nav zināms, vai mērķis attaisnos līdzekļus," portālam norādīja ministrijā. Lai noskaidrotu, vai mērķis ir attaisnojis līdzekļus, tiks veikts arī īpašs pētījums un veidota darba grupa, kura mērīs skolotāju noskaņojumu pirms un pēc labsajūtas kastes saņemšanas. Mērījumi gan nebūs lēts prieks - tam plānots atvēlēt vēl 1,2 miljonus eiro, no kuriem daļu ministrija cer gūt no Eiropas līdzekļiem, bet atlikušo ņemt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Līdz ar to kopumā pilotprojekta ieviešana izmaksās aptuveni 1,3 miljonus eiro.

*Šī ir 1.aprīļa ziņa! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko