Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Slaveno pāru nākotne: jo slavenāka sieva, jo ātrāk šķirsies

"Mani precēto pāru pētījumu rezultāti liecina, ka narcisisms pāra attiecībās veicina krāpšanu," norādīja psihologs. "Tiem, kuriem piemīt narcisisms, šķiet, ka viņiem pienākas sekss ar apkārtējiem. Tāpat šie cilvēki savās jūtās šūpojas starp grandiozitāti un nevērtīgumu, tāpēc seksuālās attiecības palīdz viņiem turēties pie augstas pašvērtības," apgalvoja pētnieks. 
Slavenību pāra attiecību ilgumu visvairāk ietekmē tas, cik slavena ir sieviešu kārtas partnere un kāds ir abu partneru vecums, liecina divu The New York Times žurnālistu Džona Tīrnija un Gārta Sandema izveidotā slavenību kopdzīves ilgumu prognozējošā formula. 

Saskaņā ar žurnālistu teoriju, slavenībām, kuriem ir lielas iespējas laulībā nodzīvot vismaz 15 gadus, ir Ketrīnai Midltonei un Velsas princim Viljamam, aktrisei Kālistai Flokhārtai un Harisonam Fordam, ASV eksprezidenta meitai Čelsijai Klintonei un Markam Mezvinskijam, kā arī dziedātājai Bejonsē un reperim Jay-Z. 

To pāru vidū, kuriem netiek prognozēta ilga kopīga nākotne, ir Toms Krūzs un Heitija Holma, kuru laulībai jau rit sestais gads. Bēgt no svētajām laulības saitēm savukārt pētnieki pēc iespējas ātrāk iesaka Džesikai Simpsonei, Britnijai Spīrsai un Klojai Kardašianai. "Esam sarēķinājuši, cik liela ir iespēja, ka Kloja Kardašiana un Lamārs Odoms svinēs savu zelta kāzu jubileju. Pat ja aiz komata mēs liktu 15 skaitļus, šī iespēja līdzinātos nullei," pavēstīja žurnālisti. 

Kopš 2006.gada, kad abi žurnālisti pirmo reizi nāca klajā ar savu formulu, viņu paredzējumi ir piepildījušies gandrīz 100% – Demija Mūra ir pašķīrusies ar Aštonu Kučeru, Britnija Spīrsa ar Kevinu Federleinu un Pamela Andersone ar Kidu Roku. 

Lai arī saskaņā ar izvirzīto teoriju Vilam Smitam un viņa sievai Džadai Pinketai-Smitai netika prognozēta ilga kopdzīve, šis slavenību pāris joprojām ir kopā. Žurnālistu teorijai tomēr par labu nāk dzeltenās preses apgalvojumi, ka arī Smitu pāris varētu drīzumā šķirties. 

Jāpiebilst, ka 2006.gadā žurnālistu paredzējums par Benu Afleku un Dženiferu Gārneri, kā arī Metu Deimonu un Lučianu Barozo, ir piepildījies – tika prognozēts, ka šie pāri nodzīvos kopā vismaz līdz to piektajai kāzu jubilejai. 

Žurnālisti savu teoriju pamato uz formulu, kuras aprēķinos tiek ņemts vērā, cik slaveni ir abi partneri, viņu vecums – jo jaunāki pāri, jo tie šķiras ātrāk, cik ilgi pāris bijis pazīstams pirms kāzām (jo īsāka pazīšanās, jo ātrāk kāzām sekos šķiršanās), iepriekšējā laulību pieredze, kā arī slavenību seksa simbola statuss. Par seksa simbola statusta noteicēju žurnālisti nolēma izmantot interneta meklētāju Google un to, cik šis meklējāts izmeta fotogrāfijas ar slavenību "trūcīgā" apģērbā jeb vispār bez tā. 

"70% gadījumos sievietes ir tās, kas ierosina šķiršanos, iespējams, tāpēc viņu personības un tēls ir daudz paredzamāki," žurnālistu formulu laikrakstam The New York Times izskaidroja Vaterlo augstskolas psihologs Džons Dž.Holmss. "Sievietēm, kuras vairāk atkailinās jeb tērpjas seksuāli provokatīvā apģērbā, piemīt lielāks narcisisms, liecina pētījumi," savukārt norādīja Teksasas augstskolas pētnieks Deivids M.Buss. 

Neuzticība esot arī lielisks veids, kā narcistiska slavenība piesaista dzeltenās preses uzmanību. Kamēr presei interesē abu dzimumu krāpēji, psihologs D.M.Buss norāda, ka laulību ilgnoturības izpētes rezultāti liecina par šajā jomā piekopto dubultstandartu. "Ja sieviete ir bijusi neuzticīga, statistiski iespēja, ka pāris šķirsies, ir daudz lielāka nekā gadījumā, ja neuzticīgs bijis vīrietis," apgalvoja pētnieks. 

Protams, šī sakarība nenozīmē, ka tas vienmēr ir iemesls, kādēļ pāris šķiras, apgalvo ekonomiste Betsija Stīvensone, kas pievērsusies laulības ilgunoturības pētījumiem. "Mēs zinām, ka tiem, kas apprecas gados jauni, pastāv lielāks šķiršanās risks," norādīja B.Stīvensone. "Taču ir grūti pateikt, vai tas ir tāpēc, ka jauni precas noteikta tipa cilvēki vai arī cilvēku jaunība ir iemesls, kas laulību padara par riskantu," sacīja ekonomiste. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko