Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Taizemes cīnītājzivs

Lielveikalā Spice Dino zoo veikalā mazās plastmasas kārbiņās peld krāšņas nelielas zilas, zaļas, sarkanas zivtiņas. To spuras plīvo kā krāsaini plīvuri. Veikala vadītāja Vlada Kovaļevska skaidro, ka šīs pieticīgās dekoratīvās zivtiņas ir gailīši un vistiņas. To labākā īpašība - mazprasīgums. Vlada šīs zivtiņas iesaka akvāriju veidotājiem - iesācējiem vai arī birojos strādājošiem darbiniekiem, kuriem nav laika un prasmes īpaši rūpēties par zivtiņām, tomēr gribas tās turēt.

Skaistās zivtiņas ir ļoti pieticīgas, tās labprāt dzīvo ūdenī stikla vāzē, bumbā vai kādas citas formas traukā, kuru var uzlikt, piemēram, uz rakstāmgalda vai palodzes. Galvenais ir zivtiņas reizi dienā pabarot. Barība jādod tik daudz, lai zivtiņa to apēd piecās minūtēs, jo barības atliekas pūs un bojās ūdeni. Reizi nedēļā akvārijā jāmaina trešdaļa ūdens. Nepieciešamais ūdens daudzums vienu diennakti atsevišķā traukā jānostādina, tad jānolej 1/3 vecā ūdens un jāpielej jaunais. Krāšņumam traukā var ievietot dzīvos vai mākslīgos ūdensaugus, kur zivtiņām patverties. Gailīšu un vistiņu mūžs ilgst aptuveni divus gadus.

Vlada stingri piesaka nelikt vienā traukā divus gailīšus, jo šīs zivtiņas ir kauslīgas. Ne velti tās dēvējot par Taizemes cīnītājām. Taizemē, Japānā, Ķīnā un citās austrumu puses zemēs cilvēki liek vienā akvārijā divus gailīšus un slēdz derības - kura gailītis būs stiprāks? Dino zoo veikalos šīs dekoratīvās zivtiņas maksā Ls 2-3 atkarībā no spuru formas un krāšņuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko