Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Teātra bīčbārs

Kam ienāktu prātā apvienot "ūberurbānu" bohēmu ar pludmales bāru? — Teātra bāram savā neviltotajā entuziasmā izklaidēt radošos uzdzīvotājus. Bohēmas gars, kas pirms vairākiem gadiem iemiesojās puspagrabā Lāčplēša ielā un pēc tam solīdākajā Teātra bāra restorānā Jaunā Rīgas teātra pagalmā, tagad materializējies Teātra bīčbārā jeb pludmales bārā Vecāķos.

Stratēģiski izvietots Pludmales ielā promenādes malā padomju laikā būvētā veikala/kafejnīcas ēkā, Teātra bīčbārs, šķiet, ir centrālais Vecāķu pludmales bārs. Interjers Bīčbārā ir līdzīgos toņos kā Teātra restorānā, taču vienkāršs. Var manīt, ka tas atvērts pieticīgākos laikos, bet, iespējams, vienkāršība un demokrātiskums ir ar gudru ziņu, lai neaizbiedētu caurmēra pludmales apmeklētājus (turklāt greznās telpās smiltis nodara redzamāku postu).

Ēdieni ir atšķirīgi, plašākai gaumei pieņemamāki un lētāki nekā Rīgas Teātra bāros, taču tādas pašas labas kvalitātes. Dominē salāti, pasta, otrie ēdieni un pankūkas. Ir arī grāmatplaukts ar vecākām grāmatām. Ne visas ir lasāmas. Bāru īpašnieki, šķiet, tajos nereti atbrīvojas no nevajadzīgām grāmatām.

Teātra bārs ir ēsma dažiem simtiem rīdzinieku, citiem diez vai ar to ir īpašas asociācijas. Taču neliekas, ka Vecāķu iestādījumam trūks apmeklētāju. Kāda gaisotne un publika valdīs Bīčbārā, pēc viena apmeklējuma grūti spriest, tomēr zināmus secinājumus ļāva izdarīt nogurusī oficiante, kura sacīja, ka iepriekšējā vakarā dzīrošana turpinājusies līdz pieciem rītā. Lietainajā un nemīlīgajā sestdienā, kad ieturējāmies Bīčbārā, tajā bija aizņemti trīs galdiņi. Uz tā fona pludmale, pāri kurai vējš dzenāja vientuļu veikborda buru (ar veikbordistu), likās tukšāka. Lieku reizi jāsecina, ka Teātra bāra īpašniekam Dāvim Auškāpam piemīt nevainojama spēja nolasīt atpūtnieku vajadzības un iekārtoties īstajās vietās.

***

Teātra bīčbārs


Adrese un darbalaiks: Vecāķi, Pludmales iela 21 a, 11—23

interjers 888

ēdieni 8888

atmosfēra 8888

apkalpošana 8888

***

TVIzklaide ēda


Laša uzkodas — Ls 1,50

Mocarellas un tomātu kārtojums — Ls 3

Laša steiks — Ls 4,90

Pankūkas ar zemenēm un ievārījumu — Ls 1,60

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko