Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tiek meklēts visaizraujošākais ceļojums Vidusjūras otrā krastā

Trešdien, 3.februārī, Annas Lindes EuroMed fonds Latvijā izsludina ceļojumu plānu konkursu 1001 Vidusjūras seja, kurā ikviens aicināts iesniegt pašu izdomātus un sastādītus ceļojumu plānus kādā no Vidusjūras Dienvidu un Austrumu krasta reģiona valstīm – Alžīrijā, Ēģiptē, Izraēlā, Jordānijā, Libānā, Mauritānijā, Marokā, Sīrijā, Tunisijā, Turcijā vai Palestīniešu pašpārvaldē.

Konkursā var pieteikties ikviens – potenciālajiem ceļotājiem ir jābūt vismaz 18 gadus veciem, ar interesi par Vidusjūras reģionu, tā kultūru un sabiedrību. Konkursa darbu iesniedzējiem ir jābūt vismaz vienai brīvai nedēļai aprīlī, jo divu aizraujošāko un oriģinālāko ideju autori tieši aprīlī dosies savos plānotajos ceļojumos – aviokompānija airBaltic rūpēsies par ceļotāju nogādāšanu līdz galamērķim, savukārt konkursa organizatori nodrošinās 400 eiro lielu stipendiju ceļotāju tēriņiem. Par redzēto un piedzīvoto ceļotāji stāstīs interneta blogā, kurā varēs aplūkot arī ceļojuma fotogrāfijas.

"Tas var būt jebkas – beduīnu cilšu tradīciju izzināšana Marokā, turku rokmūzikas koncertu apmeklēšana Stambulā vai viesošanās kādā tipiskā jordāniešu ģimenē. Ceļojumu plānotāji var ļaut brīvu vaļu radošumam un piedzīvojumu vilinājumam, taču svarīgi, ka no nepierasta skatupunkta ir parādīts tas, kas šajās valstīs ir īpašs, skaists un, iespējams, mums vēl nezināms," saka konkursa organizatori un piebilst, ka tiek meklēti ceļojumu plāni un maršruti, kuros atklājas Vidusjūras otra krasta valstu kultūru un vietējo kopienu dažādība, ļaujot ieraudzīt to daudzveidību un krāšņumu.

Konkursam var pieteikties, iesniedzot savu ceļojuma plānu līdz 28.februārim elektroniski un pa pastu. Konkursa nolikums, pieteikuma anketas un sīkāka informācija atrodami Annas Lindes fonda mājaslapā: www.annaslindesfonds.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko