Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs bauda sportu un ēd kā zvērs

Ar uzņēmēju Vitāliju Gavrilovu tiekamies pirmdienas pēcpusdienā. "Esmu biznesā līdz ausīm. Pārējo laiku aizņem ģimene, sabiedriskās lietas, sports un kultūra," viņš saka, sākot sarunu, lai attaisnotos, ka interviju apvieno ar ēšanu. Laiks esot jātaupa, lai var dzīvot ar pilnu jaudu.

Esat kaislīgs golfa spēlētājs.


Jā. Regulāri spēlēju arī tenisu. Ja ir iespēja, tenisam veltu katru svētdienu. Patīk arī slēpot, vasarā braukt ar divriteni. Svētdienā gar jūru varu nobraukt desmit kilometrus. Ziemā to aizstāju ar trenažieriem. Man ir savs velotrenažieris mājās. Un vēl viens, uz kura pasoļot. Tas nodarbina visas muskuļu grupas, jo darbs man ir sēdošs. No rīta tādā veidā nostaigāju pusotru kilometru. Tas palīdz pamosties. Golfa sezona man parasti ilgst no aprīļa līdz novembrim. Golfs palīdz sekmēt draudzību biznesa pasaulē, var aprunāties, pasēdēt un reizē četras stundas izstaigāties. Patiesībā sportā man ir struktūra: pirmais — golfs, tad teniss, divritenis, slaloms. Slaloms piedod dzīvei asumu. Ja esmu viesnīcā un ir iespēja, eju peldēt. Protams, pa vidu ir arī kultūra, ēšana un dzeršana.

Kādas jums ir ēšanas un dzeršanas tradīcijas?

No rīta neko nevaru ieēst. Pat ūdeni nevaru dabūt lejā. Pēc divām stundām sākas aktivitāšu laiks (bizness), tad parasti dzeru kafiju un ēdu pīrādziņus. Viena veselīga lieta gan ir — cenšos dzert Actimel, lai vairojas tie miljoni pozitīvo mikrobu. Ne sevišķi sevi fokusēju uz to, lai ievērotu ārstu rekomendācijas ēst noteiktā laikā. Šajā ziņā dzīvoju kā zvērs, ēdu tikai tad, kad gribas, un visu, kas nekustas. Man nav svarīgi baudīt ēdienu. Es varu baudīt sportu. Aliņu varu baudīt, vīnu. Bet ir viena lieta — jādzer ar smadzenēm, mēru. Bet ēšana? Es vienkārši ēdu, lai remdētu izsalkumu. Ļoti labi gatavo Lidija, mana dzīvesbiedre. Viņa zina manu gaumi un ievēro veselīgus principus. Es pakļaujos un novērtēju. Vienmēr esmu pārliecināts, ka tas, ko ēdu, ir veselīgs. Kur restorānā kaut ko tādu varu atrast?

Veselībai sekojat arī ar ārstu palīdzību?


Diemžēl jau otro gadu neveicas, nav laika, lai izietu veselības pārbaudi. Bet šonedēļ tā jau ieplānota. Tas ir veids, kā visu salieku pa punktiņiem. Sevi ir jākontrolē, lai zinātu, kāds spiediens, holesterīns, sirds. Ja kaut ko vajadzēs pieregulēt, regulēšu. Labi, ja to var apmeklēt vienu reizi gadā, vēl labāk, ja divas.

Vai veicat arī skaistuma rituālus?

Masāžas. Ārējam tēlam jābūt sakārtotam. No rīta pagrozos pie spoguļa un nodomāju — būs pusstunda jāpasvīst vai jāsakārto ārējais tēls. Jāizskatās labi, sevi jākopj. Lieku arī sejas maskas, tās relaksē. Bet viss pakārtots laikam.

Kas ir jūsu pozitīvisma noslēpums?

Pirmkārt, citi cilvēki. Tie ar kuriem kopā strādāju, sportoju. Interesanti ir spēlēt, piemēram, golfu diplomātu vidē. Otrkārt, biznesa tikšanās. Ja tā ilgst trīs stundas, rodas perspektīvas, var uzlādēties. Protams, uzlādē arī saviesīgā daļa. Ne ēšana, dzeršana, bet pozitīva, gaiša atmosfēra. Pozitīvi, mērķtiecīgi cilvēki.

Ja gadās satikt drūmu personu?


Katrs cilvēks jāpieņem tāds, kāds viņš ir. Atbildu, ja jautā, ja ne, tad pagriežos, eju prom. Taču es grozos uzņēmēju vidē. Viņi ir rīcības cilvēki. Tas nenogurdina. Man arī raksturs tāds, esmu Ūdensvīrs. Pasaule pieder man un es pasaulei, lūk tā. Ja ir smagi, sportoju, iedziļinos biznesa darījumos. Ar aktivitātēm varu iziet no jebkuras situācijas. Nervozu mani dara televizors. To skatoties rodas sajūta, ka tu esi upuris.

Kas ir jūsu pozitīvisma impulsi, kad esat viens?

Svaigi ziedi. Gleznas ar jūras, kuģu un bērzu motīviem. Mājas kabinetā vienā sienas pusē ir glezna ar jūru, otrā bērzi. Vienmēr skatos un nodomāju, cik forši, skaisti izdarīts. Tas iedvesmo. Bet pats svarīgākais ir cilvēku savstarpējās attiecības. Garastāvoklis sabojājas, ja redzu, ka kāds nepieklājīgs. Uzvedības kultūra man ir svarīga.

Kā plānojat laiku?


Man visa diena sadalīta minūtēs. Tā sākas 7.30 sporta zālē, kad sāku sevi spiest sportot, jo ne vienmēr gribas. Lai turētos režīmā, sports ir absolūti nepieciešams. Tā ir dzelžaina prasība pret sevi. Ja ir pieņemšana, darba diena beidzas varbūt nākamajā dienā. Bet jaunu dienu sāku ar smaidu. Protams, jāguļ sešas un astoņas stundas vismaz, citas izejas nav.

Kā relaksējaties?

Vakarā paskatos kādu bojeviku. Tas izrauj no dienas ritma. Tad es skaļā balsī komentēju un pārdzīvoju kopā ar varoņiem. "Ko neredzi, ka viņš tev blakus? Šauj pirmais!" — tā saku. Tas palīdz.

Kā pārdzīvojat neveiksmes?


Mēģinu pateikt, kā es domāju. Ja neizdodas, tad mēģinu nākamnedēļ, aiznākamnedēļ, vēl un vēlreiz. Ja manu ideju nepieņem, tad slikti, bojājas garastāvoklis. Bet man ir daudz kontaktu. Izdošanās un neveiksmes ir līdzsvarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko