Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Vai Fuksis piedzīvos Ziemassvētku brīnumu?

Veterinārajā klīnikā FrančeskaVet agrā rīta stundā pirmos apmeklētājus sagaida visdzīvespriecīgākais radījums visā Latvijā - takšveidīgais suņuks Fuksis. Viņš skrien, rej, laiza rokas, nes klāt rotaļlietas un, šķiet, prot visu. Tāpēc mazliet neparasti liekas tas, ka Fuksis iejūgts nelielos riteņratiņos. Klīnikas veterinārārsts Ingus Balan-dins stāsta, ka pagaidām abas suņa pakaļkājas ir gandrīz nejūtīgas. Tās Fuksim aizvieto ratiņi.

Aprīļa beigās aptuveni gadu veco suņuku Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē Līčos nogādāja suņu ķērāju dienests, kas viņu atrada, notriektu uz ielas braucamās daļas Rīgā, Zaļenieku ielā. Skats uz suņuku bija bēdīgs, jo uz ķermeņa bija daudz sasitumu, bet abas pakaļkājas - pilnībā nekustīgas. Tomēr patversmes darbinieki nezaudēja cerības. Fuksim tika veiktas divas operācijas, un dakteri prognozēja - ja dzīvespriecīgais suņabērns regulāri tiks peldināts un viņam ik dienu masēs mugurkaulu un pakaļkājas, iespējams, Fuksis atkal iemācīsies staigāt uz visām četrām kājām. Patversmē, vērojot dzīvnieciņa sprigano dabu un milzīgo dzīvotvēlmi, mazo invalīdu iesauca par Fuksi. Vārds izveidojās, viņu nemitīgi apsaucot un mierinot - fū, kuš!

Tomēr patversmē nebija iespējams nodrošināt nepieciešamo suņuka aprūpi, tāpēc Ulubeles komanda, kas apsaimnieko patversmi Līčos, jūnija sākumā nolēma aicināt dzīvnieku draugus palīdzēt. Svarīgi bija Fuksim atrast jaunus saimniekus vai vismaz pagaidu mājas. Ap Jāņiem Fuksītis tika pie fantastiskas dāvanas. Patversmes brīvprātīgais palīgs Jānis uzmeistaroja viņam riteņratiņus. Pateicoties tiem, Fuksis varēja skriet, spēlēties un izbaudīt ātrumu.

Ulubeles palīgā sauciens atrast Fuksim gādīgus saimniekus aizkustināja daudzus. Tika saziedots gandrīz pusotra tūkstoša latu. No šiem līdzekļiem apmaksātas abas Fukša operācijas un ilgstošais aprūpes laiks klīnikā FrančeskaVet. Fuksis nenoliedzami progresē. Reizēm viņš jau patstāvīgi uzceļas uz visām četrām ķepām un drusku steberē.

Ak, nevīpsnājiet tie, kuri gribētu sacīt - kādas milzīgas rūpes par paralizētu kranci! Neaizmirstiet, ka suns ir pēdējais eņģelis, kuru Dievs atstājis mums, cilvēkiem, zemes virsū, un katram no četrkājainajiem eņģeļiem ir savs uzdevums šajā dzīvē! Es iedomājos, varbūt rūpes par Fuksi varētu uzņemties kāds veco ļaužu pansionāts, kura iemītniekiem ir vairāk laika, bet pietrūkst pozitīvu emociju. Fuksim tas būtu pasakai līdzīgs Ziemassvētku brīnums, un laimīgi būtu visi. Seniori varētu rūpēties par suņuku, bet Fuksis katram dāvātu savu milzīgo dzīvesprieku un mīlestību.

Pagaidām Fuksis dzīvo veterinārajā klīnikā FrančeskaVet. Tas maksā naudu. Tāpēc patversme lūdz palīdzību cilvēkiem, kuriem ir iespējams palīdzēt apmaksāt Fukša līdzšinējo ārstēšanos, kas ir vairāki simti latu, un atbalstīt viņu mugurkaula operācijas un rehabilitācijas periodā. Veterinārārsts Ingus Balandins saka, ka Fuksis nav pilnībā zaudējis kāju jūtīgumu un lieta ir cerīga! Taču, lai suņuks atkal spētu pilnvērtīgi dzīvot, ir nepieciešama viņam īpaši veltīta uzmanība un aprūpe!

Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes apsaimniekotājs Biedrība Dzīvnieku pansija Ulubele cer uz cilvēku līdzcietību un atbalstu. Palīdzēt finansiāli var, ziedojot naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko