Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vai sievietes var lietot vīriešu krēmus, bet vīrieši — sieviešu?

Gan sievietēm, gan vīriešiem sava āda jāsargā gan no ārējās vides ietekmes - vēja, aukstuma, stresa, gan no ādas novecošanās procesiem. Vīriešu krēmu līnijas veidotas līdzīgi sieviešu krēmiem. Gan vieniem, gan otriem bāzes krēmi tiek iedalīti barojošajos, mitrinošajos un reģenerējošajos. Būtisku atšķirību starp sieviešu un vīriešu kosmētikas līnijām nav.

Taču vīriešiem psiholoģiski vieglāk ir lietot savas līnijas kosmētiku, tieši tāpēc profesionāli izstrādāta produkcija vīriešiem ir ar vīrišķīgu krāsu gammu un iepakojumu, kaut satura ziņā atšķirība ir minimāla. Cenu ziņā vīriešu kosmētika neatšķiras no sieviešu kosmētikas. Nav tā, ka viena dārgāka, otra lētāka.

Ādas atšķirības

Vīriešiem un sievietēm ir atšķirīga ādas uzbūve - atšķiras sviedru, tauku dziedzeri. Tapēc vīriešu krēmi gatavoti, lai pielāgotos tieši tādām prasībām, līdzīgi sieviešu - sieviešu prasībām. Vīriešu sejas ādas struktūra ir raupjāka, turklāt pakļauta regulāram kairinājumam - skūšanai. Tāpēc viena no galvenajām atšķirībām - vīriešu kosmētikā parasti ir sastāvdaļas ar nomierinošu efektu ādai.

Otra svarīgākā atšķirība ir krēma aromāts. Vīriešiem aromāti ir spēcīgāki, bet sievietēm maigāki. Taču daudzi produkti ir universāli, daļa vispār bez smaržas. Vīriešiem paredzētajai sejas kosmētikai mazliet atšķiras arī tekstūra. Vīriešiem krēmi veidoti tā, lai tie ātrāk iesūktos ādā, jo vīriešiem nepatīk ilgi gaidīt.

Arī vīriešiem ieteicams ādu sākt kopt jau pubertātes vecumā, kad parādās pirmās pumpas. Ja vērojama, arī bārdas augšanas problēmas jāsāk nopietni pievērsties sejas kopšanai un noteikti mājās jābūt kādam krēmam. "Ja vīrieti ieaudzina kopt ādu jau puiša vecumā, tad vēlāk viņam jau ir skaidrs, ka seja jākopj," pārliecināta ir Irēna Karmena.

Jebkuru krēmu?

Gan sievietes gan vīrieši brīvi var lietot viens otra krēmus. Galvenais, lai aromāts un ādas tips atbilst vēlmēm, ir pārliecinātas kosmētiķes. Izvēloties krēmu, būtiski ir pievērst uzmanību tā konsistencei, jo āda tomēr katram citādi jūtīga, katram sava problemātika - taukaina, sausa vai alerģiska. Var gadīties, kas vīriešu sejas kosmētika vairāk būs tendēta uz alerģisku ādu.

Savukārt bērnu krēmi ir pilnīgi citādi, uzsver kosmētiķes. Tajos PH līmeņa atšķirība ir būtiska. Bērnu krēmi ir hipoalerģiski ar ļoti izmeklētiem konservantiem vai bez tiem. Tāpēc bērnu kopšanas krēmi nederēs pieaugušajam, jo tie veidoti bērna ādai, kurai tauku darbība, poru sistēma ir citāda.

***

Jautājums

"Pēdējo pusgadu lietoju Nivea sejas krēmu, kas paredzēts vīriešiem, bet ļoti patīk manai ādai. Taču vēlos zināt, vai šis krēms neietekmē manu ādas pigmentāciju? Varbūt tam ir kādas īpašas sastāvdaļas, kas slikti ietekmē sievietes ādu?"

Dienai jautā Inga.

Irēna Karmena, Saules salona kosmētiķe

Ja krēms ir labs, piemērots sejas ādai, tad iespējams krēmam ir nomierinošs, drusku atvēsinošs efekts, kas tiešām arī sievietēm ļoti labi palīdz, nekas ļauns nenotiks. Varat to lietot.

Alda Nogobode, Kolonnas kosmētiķe

Ja apmierina krēma sastāvs, smarža un krēms atbilst ādas tipam un vajadzībām, tad noziegums tas nav. Galvenais, ka atrasts savs krēms. Taču jāņem vērā, ka bieži vien krēma efektu un iedarbību var noteikt tikai pēc laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko