Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vasarniekiem aizbraucot, apkārtnē sarodas pamesti mājdzīvnieki

Paziņa, kopš aizgājusi pensijā, jau gadus sešus dzīvo dārza mājiņā Pabažos un katru rudeni vēro vienu un to pašu ainu - vasarniekiem aizbraucot, apkārtnē sarodas pamesti mājdzīvnieki. Ticiet vai ne - ne tikai kaķi un suņi.

Pagājušajā gadā viņa atrada bruņurupuci, bet iepriekš pat sētas galā uzkārtu būrīti ar viļņaino papagailīti. Vakarrīt paziņa saņēma jaunu rudens velti - četrus kartona kastē ieliktus aptuveni mēnesi vecus kaķēnus. Vai es nevarētu tiem sarunāt vietu kādā patversmē, jo mājās viņai jau ir trīs minči ar līdzīgu CV?

Taču patversmes ir pārpilnas ar šī rudens ražu. Dzīvnieku glābēji pārguruši, cīnoties ar vējdzirnavām, kuras darbina cilvēku bezatbildība, niecība, gļēvums. Pamestajiem tiek meklēti labi saimnieki, bet cerību maz, jo portāli pilni ar lūgumiem dot pajumti nelaimīšiem.

Izeja? Pirmkārt, svarīga ir katra mājdzīvnieka sterilizācija. Ja apņematies kaķi vai suni pieturēt, galvenais ir viņu sterilizēt. Pie reizes arī čipēt.

Otrkārt, ja redzat savā mazdārziņu kooperatīvā kādam suni, kaķi, pavērojiet, kas ar dzīvnieku notiek vasaras beigās. Kariet pie lielā zvana ziņu, ka Milda, Koļa vai Pēteris pametis savu četrkājaini bada nāvei. Līdzcilvēku nosodījums ir iedarbīgs, kautrība teikt patiesību acīs te ir nevietā.

Nestāvēsim malā, meklēsim izeju, domāsim, rīkosimies!

Top komentāri

Bambaks
B
Dažus gadus atpakaļ sanāca padzīvot Krimā, pie tam ziemā. Uznāca Krimai neraksturīgs sals- naktī līdz mīnus 11 grādiem. Aina bija sekojoša- klīstošie suņi lielā skaitā sildījās pie slikti izolētajām siltumtrasēm, pie tam visi bija šķirnes suņi- dalmācieši, franču buldodziņi un kas tik vēl ne! Krimā tajos laikos pa sezonu atpūtās bagātie Maskavas urkas, kuri saviem bērniem nopirka spēlmantiņas- kucēnus un kaķēnus, kuri, sezonai beidzoties, tika pamesti Krimā. Tā ka nav nekā jauna, tādas ir urku tradīcijas rūpēs par savu jauno paaudzi.
Guntiņa.
G
Nav lielāka nodevēja un cietsirža par CILVĒKU,kurš (piedodiet)muļķis ir teici:Cilvēks,tas skan lepni!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko