Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Veldzes vietas Londonā

48 stundas Londonas krogos un bāros. Tikai atcerieties, ka pārmērīga alkohola lietošana kaitē jūsu veselībai

PIEKTDIENA

18.00. Iespējams, izklausīsies nedaudz dīvaini, bet nedēļas nogali britu zemē vērts sākt ar tradicionālu vācu alu Bavarian Beerhouse, kas atrodas uz City Road Londonas ziemeļos. Šis ir viens no autentiskākajiem vācu alus krogiem pilsētā — apkalpotājas ir kaut kas pa vidu starp gogo meitenēm, kas tomēr savas vaļības iespīlējušas kostīmos, kas tiklab piestāvētu arī filmai Mūzikas skaņas. Turklāt, kā jau īstām bavārietēm piestāv, tās spēj vienlaikus panest sešus milzīgus alus kausus.

20.00. Īss brauciens ar autobusu līdz stilīgajai Upper Street Londonas ziemeļu rajonā Izlingtonā. Lieliska vieta kokteilim ir Ladybird, no kura var pārcelties uz blakus esošajiem bāriem vai krogiem, kuru tik tiešām šajā ielā netrūkst.

21.00. Turpinot tālāk pa Upper Street, var sasniegt The Bull. Šo vietu palaist garām ir grēks. Liels krogs ar labu alu izvēli no dažādām pasaules malām, kā arī dažādas uzkodas, to vidū spāņu tapas.

22.30. Vēl turaties? Šajā stundā vērts doties uz The King"s Head Theater and Pub, kurš atrodas 115 Upper Street. Dzīva mūzika vai dīdžeji. Ja Upper Street piedāvājums kļuvis par mazu, nogriezieties uz Essex Road.

SESTDIENA

9.00. Borough Market tirgus apkaimē, kas atrodas Sautvorkas rajonā, daži krogi tiek vērti jau šādās agrās rīta stundās. Piemēram, The Market Porter rīta maiņa sākas jau 6.30. To var apvienot ar dzīvīgā tirgus apmeklējumu — tas ir viens no lielākajiem pārtikas tirgiem pasaulē. Ja alkohols tik agrā rītā neiet pie dūšas, var iegriezties kafejnīcā Monmouth Coffee turpat blakus. Darbdienās ir vērts redzēt arī Smitsfīldas gaļas tirgu. Arī tur izcirtēji un citi darbinieki mēdz iesildīties ar kādu alus kausu jau sešos no rīta.

11.00. Izejot cauri Smitsfīldai, nonāksiet uz Borough High ielas, kuras pretējā pusē ir Dikensa aprakstītā viesnīca The George Inn. Tās pagalmā ir jauks krogs.

12.00. Virzieties uz Sautvorkas katedrāles pusi. Šī iespaidīgā gotiskā ēka ir kristiešu pulcēšanās vieta jau vairāk nekā 1000 gadu. Klusums ļauj izplānot, kur meklēt nākamo alus kausu (ja arī dievnamā nomoka šis jautājums).

12.30. Līdzās katedrālei ir Nensijas trepes, kuras uzved uz Londonas tilta. Tur arī vairāki omulīgi Dienvidlondonas krogi, ieskaitot Mudlark, kurš atrodas Montague Place laukumā. Lielais alus dārzs draudzīgi sadzīvo ar kaimiņos esošo katedrāli.

13.30. Apmetot loku katedrālei, uzdursieties The Rake, kurš sevi dēvē par mazāko krogu Londonā ar vienu no plašākajām alus izvēlēm. Pārliecinoši līderi ir beļģu brūvējumi, taču var izvēlēties dzērienus no citām pasaules malām.

14.30. Nākamā pieturvieta ir The Old Thameside Inn, kas savukārt ieved Londonas vēsturē. Līdzās ir gan viduslaiku cietums, gan Vinčestras pils, gan galejas The Golden Hinde kopija (ar īsto kuģi sers Frānsiss Dreiks XII gs. beigās apceļoja apkārt pasaulei).

16.00. Ejot gar Temzas upi, var sasniegt Šekspīra Globe teātri. Sezonas laikā var noskatīties kādu izrādi, ja ne — izklaidējieties Tate Modern muzejā ar iespaidīgo modernās mākslas kolekciju.

18.00. Tradicionālās vakariņas The Black Friar pie Blackfriars tilta. Interjers ir Art Deco meistardarbs. 60.gados vietējie aktīvisti to nosargāja no nojaukšanas.

20.00. Īss brauciens ar taksometru aizvedīs līdz Londonas vēsturiskajam centram Čeringkrosai. Pēc pagrozīšanās Trafalgara laukumā, ejiet lejup pa The Strand ielu līdz The Coal Hole. Šis krogs reiz bija kaimiņos esošās Savoy viesnīcas kurtuve.

21.30. Ja piekrītat, ka dzīve ir kā kabarē (kā tajā filmā), nepalaidiet garām iespēju uzdzīvot CellarDoor, kurš atrodas Koventgārdenā. Tas ir mazs bārs pagrabā ar licenci ballēties līdz vēlai nakts stundai un 20.gadu gaisotni. Te ienāk gan krāšņi transvestīti, gan modīgi ļaudis. Un vēl tur ir tualete, ko var uzskatīt par ekshibicionistu paradīzi. Kāpēc? To novērtējiet paši.

23.00. Izturīgākie, kas aizvien vēlas ballēties, var sēsties taksometrā un braukt līdz Leičestras skvēram, kura apkaimē ir daudz deju klubu.

SVĒTDIENA

9.00. Pēc iepriekšējā vakara pārmērībām der tase tējas. Pavilion Tea House, kas atrodas Griničas parkā, piedāvā arī labu olu kulteni ar laša tostermaizi. Pats parks ir vairāk nekā 500 ha plašs, un uzkalna galā atrodas Karaliskā observatorija. No turienes paveras jauks skats uz lielpilsētu.

11.00. Loks pa Griničas tirgu. Tas piedāvā lietišķo mākslu. Jā, un arī to ielenc krogi un kafejnīcas. The Plume of Feathers ir vecākais krogs Griničā. Jauka vieta svētdienīgai pasēdēšanai.

15.30. Pēdējais malks pirms projām došanās. Punktu šai savdabīgajai nedēļas nogalei var pielikt Trafalgar Tavern. Krogs celts 1837.gadā, tas ir, gadu pirms karalienes Viktorijas kronēšanas. Ja ir jauks laiks, izvēlieties galdu ar skatu uz upi. Tur dīkdieņus uzrauga admirāļa Nelsona statuja. Pats admirālis gāja bojā Trafalgaras kaujā, un viņa mirstīgās atliekas tika pārvestas mājās, iemērktas brendijā. Paceliet kausu viņa piemiņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko