Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vieni no gada skaistākajiem svētkiem Ņujorkā

Piektdiena

18.00. Ja gribat pāris dienu pavadīt šopingā, pie reizes apskatot pašu pilsētu, sāciet šo plānu ar labu kokteili. The Campbell Apartment, kas atrodas Centrālajā dzelzceļa stacijā (grandioza arhitektūra), svētku sezonā parasti piedāvā divus dzērienus par viena cenu.

19.00. Sekojiet rotājumiem un gaismām augšup pa Piekto avēniju. Ziemassvētku egle pie Rokfellera centra ir jau vairāk nekā 70 gadus veca tradīcija. Katru dienu šo skvēru apmeklē gandrīz pusmiljons cilvēku. Daži priecājas slidotavā, citiem baudu sagādā prestižā veikala Saks Fifth Avenue skatlogi, pat ja neko nepērk.

20.00. Izmēģiniet vakariņas restorānā Tavern on The Green (www.tavernonthegreen), kas atrodas pie Centrālā parka 67.ielā. Tas parasti lepojas ar svētku gaisotni un īpašu ēdienkarti, kurā labākais deserts ir plūmju pudiņš.

22.30. Romantisks vakara noslēgums ir brauciens pajūgā pa Centrālo parku. Un ja vēl snieg...

Sestdiena

8.00. Ja līdzi ir bērni vai pašiem gribas pozēt ar kādu Ziemassvētku veci, vērts iegriezties lielveikalā Macy Brodvejas un 34.ielas stūrī. Rotalļietu nodaļa ir tik iespaidīga, ka savaldzina pat pašus lielākos skeptiķus. No tā cenšas neatpalikt arī citi lielveikali: Bloomingdales Trešās avēnijas un 59.ielas stūrī, Saks Fifth Avenue Piektās avēnijas un 50.ielas stūrī, Manhattan Mall Sestās avēnijas un 33.ielas stūrī.

12.00. Ja pat tā nav gana, jādodas uz rotalļietu veikalu Toys "R Us Taimskvērā — tā ir paradīze bērniem, kas izkārtojusies trīs stāvos. Blakus var paēst pusdienas Carmines — šis itāļu restorāns 44.ielā piedāvā lielu pastu izvēli.

Pēcpusdienu atvēliet ielu tirdziņiem. Tādu Ņujorkā netrūkst, piemēram, Braienta parkā (Sestā avēnija un 42.iela), Ūnijas laukumā (Brodveja un 14.iela), kā arī Centrālā parka dienvidrietumu stūrī.

18.00. Agras vakariņas, lai paspētu uz kādu no svētku izrādēm, kādu Ņujorkā tik tiešām netrūkst.

20.00. Jā, šis vakars ir Brodvejai. (Broadway.com). Taimskvērā ir kiosks, kur tiek piedāvātas neizpārdotās biļetes par pēdējā brīža cenām. Tiesa, jārēķinās ar druzmēšanos.

Svētdiena

9.00. Nav galvu reibinošāka dienas sākuma par karuseli Centrālajā parkā. Turpat mazā zvērudārzā var apskatīt leduslāčus un pingvīnus. Tad var izmēģināt slidas Wollman Rink slidotavā (www.wollmanskatingrink.com).

12.00. Atjaunojiet enerģiju ar siltu pretzel kliņģeri, ko var nopirkt gandrīz uz katra ielas stūra. Tad uz Piekto avēniju. Ja nav vēlēšanās tērēties vēl vairāk, priecājieties par skatlogiem: Cartier, Bergdorf Goodman, Tiffany & Co. un Henri Bendel.

14.30. Svētā Patrika katedrāle Piektās avēnijas un 51.ielas stūrī ir vieta, kur vērts atvilkt elpu, pat ja nepiederat nevienai reliģiskajai konfesijai. Tā ir īsta arhitektūras skaistule.

16.00. Iepirkšanās vīkendu noslēdziet Piektās avēnijas un 38.ielas stūrī, kur atrodas viens no tradicionālākajiem lielveikaliem — Lord & Taylor.

Daudz citu ideju brīvdienu pavadīšanai Ņujorkā — Nycvisit.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko