Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vienības velobraucienam pieteikušies jau 1300 dalībnieki

Trīs nedēļas pirms 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena, startam dalību pieteikuši jau 1300 cilvēki, viņu vidū arī Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, eksprezidents Guntis Ulmanis, Pasaules riteņbraukšanas eksčempions Romāns Vainšteins, grupas "Cosmos" dalībnieki un telekompānijas LNT komanda. Līdzdalību Vienības braucienā pieteikusi arī pēc darbinieku skaita lielākā Latvijas uzņēmuma - VAS "Latvijas Dzelzceļš" komanda, kurā šobrīd pieteikti jau 50 dalībnieki.

Vienības brauciens norisināsies š.g. 6.septembrī Siguldā. Tā pirmsākumi meklējami Latvijas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Šī riteņbraukšanas pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties. Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā, un tā protektors bija toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un 4. Vienības brauciens bija valsts mēroga svētki.

Šogad Vienības brauciena ietvaros ir 3 distances: Sporta šosejas brauciens - 90 km, Kalnu divriteņu (MTB) brauciens - 40 km un Tautas brauciens - 37,5 km. Tas ļauj katram izvēlēties sev piemērotu distanci. Ar speciāliem kausiem tiks apbalvoti - visvairāk pārstāvētais darba kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kā arī kuplākā ģimene, tādējādi izceļot vienotības ideju.

Braucienam iespējams pieteikties visos "Veloserviss" veikalos, Siguldas Tūrisma informācijas centrā, Kuldīgas Tūrisma informācijas centrā, Valmierā un Cēsīs veloveikalā "Eži", Tukuma Ledus hallē, Ērgļos viesnīcā "Ērgļi". Tāpat dalībnieki var reģistrēties un iegūt papildus informāciju par distancēm, pieteikšanos un noteikumiem interneta mājas lapā www.velo.lv. Iepriekšējā reģistrācija turpināsies līdz 3.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko