Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vienkāršāk pieteikt māju siltināšanas atbalstam

Ar valdības akceptu Ekonomikas ministrija (EM) vienkāršojusi nosacījumus namu pieteikšanai līdzfinansējumam Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu programmā Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi, informē EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Turpmāk projekta iesniedzējam Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūrā (BEMVA) vairs nevajadzēs iesniegt Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par pilnvarotās personas nodokļu parādu neesamību, savukārt šiem dokumentiem — dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokolam, nodošanas un pieņemšanas aktam par dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesību nodošanu dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai pilnvarotai personai — varēs iesniegt tikai kopijas.

Vienkāršota projekta iesnieguma veidlapas aizpildīšana — turpmāk vairs nevajadzēs aizpildīt tās sadaļu par ietekmes uz vidi novērtējumu un sadaļu par projekta finansēšanas avotiem, jo šī informācija iegūstama no papildus iesniegtajiem dokumentiem.

Projekta ietvaros tiks segts arī pievienotās vērtības nodoklis, ja iesniedzējs to nevar atgūt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, kā arī maksa sertificētam tāmētājam par būvniecības izmaksu tāmes sagatavošanu.

Lai atvieglotu finanšu plūsmu projektā, uz pusi samazināts starpposma maksājuma termiņš — turpmāk to varēs saņemt reizi trijos mēnešos, ja projekta īstenošanas laiks pārsniedz sešus mēnešus. Savukārt tie projektu iesniegumi, kas kādā atlases kārtā noraidīti nepietiekama finansējuma dēļ, tiks automātiski pārcelti vērtēšanai nākamajā kārtā un nebūs jāiesniedz atkārtoti.

Jau vēstīts, ka daudzdzīvokļu namu renovācijas atbalsta programmā šogad paredzēts izmaksāt 16,6 miljonus latu. Valsts segs pusi mājas siltināšanas izmaksu, bet ne vairāk par 100 000 latu vienai mājai jeb 35 latus par vienu kopplatības kvadrātmetru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko