Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Viņas meita. Līdzīga

Operas starpbrīdī, pastaigājoties ar deviņgadīgo meitu foajē, man pēkšņi pienāca sveša kundze gados. "Atvainojiet, vai jūs gadījumā neesat Ligitas meita?" viņa vaicāja. Es apstulbu. Esmu… "Tā jau es domāju! Tik līdzīga!" kundzīte sasita plaukstas. Ar manu māti viņas bijušas pazīstamas pirms gadiem 30. Man kļuva kaut kā silti ap sirdi. Pirms 2. cēliena es lepni iesoļoju atpakaļ zālē. Centos iet tāpat kā mana mamma - stalti un graciozi. Ja nu kundzīte sēž tepat līdzās un skatās!

Atceros, bērnībā vienmēr pacēlu un noglaudīju mammas žaketi, ja gadījās, rokoties pa skapi, to nomest zemē. Kad bērnudārzā launagā mums deva cepumus, es divus no četriem paslēpu savā skapī mammai. Reiz audumu veikalā pamanīju, kādām acīm viņa skatās uz tumšsarkanu samta audumu. Paņurcīja pirkstos. Teica - meitiņ, iesim! Mēs atgriezāmies mājās. Pateikusi, ka eju ārā spēlēties, paķēru padusē māla cūciņu - savu krājkasīti. Ielēcu pilsētas autobusā un devos atpakaļ uz auduma veikaliņu. Valdīdami smieklus, citi pasažieri nolūkojās, kā desmitgadīga meitene no māla cūciņas ar nazi vienu pēc otra ķeksē ārā metāla rubļus. Ko viņi zināja par manu mīlestību pret mammu! Galu galā pie ķiršsārtas, elegantas žaketītes mamma tika. Viņa nēsāja to ilgus gadus.

Es vienmēr skrēju palīgā, kad mamma mājās pārgrūstīja skapi. Mana mazā, smalciņā mamma izaudzināja mani viena. Mācoties 4.klasē, es stingri apņēmos kļūt par slavenu žurnālisti un rakstnieci, lai nodrošinātu viņai vieglu un skaistu dzīvi. Tādu kā Ievas mammai, kurai blakus vienmēr bija spēcīgs un izdarīgs tētis. Pusaudža gados man mamma krita uz nerviem. Jutos vīlusies, kad sāku saprast, ka mana kolosālā mamma nav pārcilvēks. Reizēm viņa jūtas nogurusi, kļūst nesavaldīga un kaut ko pārprot - gluži tāpat kā visi cilvēki. Mēs kašķējāmies uz nebēdu! Strīdējos pretī līdz pēdējam - tieši tāpēc, ka viņa man bija tik svarīga. Par katru cenu gribējās pierādīt, ka esmu vismaz tikpat gudra kā viņa. Arī tagad, 33 gadu vecumā, pieķeru sevi strīdamies mammai pretī kā tāda tīne. Strīdiņi, pārpratumi nāk un aiziet. Sajūta, ka man ir pati labākā un mīļākā mamma pasaulē, paliek. Vai esat ievērojuši, ka bērniem, kurus vecāki no sirds mīl, ļoti patīk dzīvot? Lai kādas likstas un grūtības nāktu, viņi tiek tām pāri. 29 gadu vecumā satiekot savu vīru, es jutos kā pārnākusi mājās. Es atpazinu to sirsnību, mīļumu un rūpes! Viss labākais, kas dzīvē man ir, nāk no mammas.

***

Pastāsti par savu mammu!


Mamma ir devusi tev dzīvību un visbiežāk jau kopā ar to arī drošību, siltuma un ērtības sajūtu, daudz prieka un padomus. Droši vien tev savai mammai būtu daudz sakāmā, bet mēs gribētu dzirdēt vismaz dažus vārdus, ko tu vēlētos veltīt savai mammai. Raksti [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko