Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vingrošanas riņķis ir atgriezies

Vingrošana ar riņķi, kas savu popularitāti sāka iegūt jau 50.gados, ir atpakaļ kā lielisks līdzeklis ķermeņa korsetes nostiprināšanai un cīņai ar mīlas rokturīšiem, kas ir vien jauks vārdu salikums, kā dēvē nejēdzīgās tauku pikas gurnu augšpusē.

Patiesībā riņķis ir daudz vecāks par XX gadsimtu. Tā ir sena rotaļlieta, ko veidoja no vīnogulājiem un jau V gadsimtā varēja redzēt uz vāžu zīmējumiem Atēnās. Šodien gan riņķi ir lielāki un vieglāk pārvietojami (daži izjaucami un saliekami arī pa daļām). Uz XXI gadsimta cilvēka gurniem riņķis no bērnu spēles pārvērties par zemas intensitātes aerobikas nodarbību. Arī Latvijā riņķis sāk atdzimt, un tiek šad tad tirgots pat lielveikalos, tāpat kā lecamaukla, ko var lietot gan bērni, gan pieaugušie.

10 latu tievums

ASV kā vienmēr iet vēl tālāk. Ziņu aģentūra Reuters citē jauna uzņēmuma veidotāju Kristabelu Zāmuru, kura stāsta, ka riņķis pārveidojis visu viņas dzīvi. Mūsdienu "riņķošana" esot pārvērtusies par jaunu fitnesa formu - hopp dance jeb riņķa deju (angliski riņķi dēvē pavisam jautrā vārdā - hula hoop). Protams, tiek pieminēta arī visur esošā joga, un Zāmura apgalvo, ka riņķis pielīdzināms jaunam meditācijas un atveseļošanās veidam un to varētu dēvēt par jauno jogu. Nezinu par jogu, bet Latvijā riņķis ir populārs jauno māmiņu forumos un starp tievētājgribētājiem, kas grib ne tik daudz zaudēt svaru kā vidukļa centimetrus. Turklāt šis prieciņš maksā līdz 10 latiem - smieklīgi maz mūsdienu fitnesa aprīkojumu pasaulē. Ironiski arī, ka ASV, kur riņķošana kļuvusi par industriju gan ražotājiem, gan fitnesa pakalpojumu piedāvātājiem, diezgan populāri ir čipsiem līdzīgi riņķīši ar dažādām garšām, ko dēvē tieši par hula hoops. Grauzt taču vienkāršāk, nekā griezt, vai ne?

Ar ko tad jaunie vingrošanas riņķi atšķiras no vecajiem? Un tiem, protams, ir jāatšķiras, kā gan citādi lai tiek atpakaļ piesātinātajā fitnesa tirgū! Tātad, pirmkārt un galvenokārt, tie ir lielāki un smagāki. Dažiem iekšpusē ir izcilnīši, kas darbojas kā mazi masāžas spilventiņi un uzlabo asins cirkulāciju. Arī pati vienu tādu pārbaudīju, bet laikam man šajā jomā nav talanta - tāpat kā bērnībā, riņķi varu noturēt tik neilgi (neizdodas veiksmīga griešanas tehnika), ka fitnesa efektus sajust nevarēju, jo riņķis jāgriež vismaz 20 minūtšu dienā. Tā kā divas minūtes griežot riņķi var zaudēt 20 kilokaloriju, tas varbūt palīdz tām, kurām šī aktivitāte padodas labi, bet man pat to laiku, kamēr izdosies no vietas griezt šo rīku divas minūtes, jau piecreiz sanāks noskriet krosiņu. Te nu atceros, kā latino deju aerobikas nodarbībās brīnījos, ka dažām sievietēm ir patiesas problēmas normālā tempā kustināt gurnus - nu tad man laikam nesanāk pareiza vidukļa kustināšana, bet vēderdeju fanēm riņķis noteikti patiks.

Labais You Tube

Kamēr laimīgās vidukļa rotētājas jau griež uz nebēdu, es esmu aizņēmusies riņķi, tātad - tas ir jāiemācās lietot, un tā kā Latvijā nav speciālas riņķu griešanas nodarbības, padomus var atrast You Tube videoarhīvā. Vislabākie ir hula hoop basics video, kas sastāv no vairākām daļām, kur sieviete traki rozā kostīmā, toties ar smuku vidukli un galvenais neizprotamu spēju griezt riņķi vienkārši neapstājoties, demonstrē kā vieglāk, labāk un pareizāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko