Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vīnzinis Raimonds Tomsons uzvar starptautiskā konkursā

Raimonds Tomsons triumfējis starptautiskā  konkursā Sommelier Trophee de Champagne, kas novembrī notika Prāgā, Čehijā. Šis ikgadējais konkurss ir viena no prestižākajām vīnziņu sacensībām Eiropā, kas veltīta tieši izsmalcinātajam dzērienam šampanietim. Katru gadu to rīko Čehijas vīnziņu asociācija plaša festivāla Grand Jour de Champagne ietvaros.

Šī gada konkursa patrons un žūrijas priekšsēdētājs bija pasaules vadošais šampanieša kritiķis un apskatnieks Ričards Juhlins (Richard Juhlin). Par galveno titulu sacentās 15 vīnziņi no 10 valstīm. Kā pastāstīja Raimonds Tomsons, konkursa 2 kārtās bija jāpaveic vairāki uzdevumi: teorētisko zināšanu tests; aklā degustācija, kurā pēc iespējas precīzi jāraksturo nobaudītā šampanieša īpašības, izcelsmes vieta, izgatavošanas gads, vīnogu šķirne un tā saderība ar ēdienu, kā arī maksimāli precīzi ar pirmo piegājienu 10 glāzēs jāsalej Magnum tilpuma (1,5 l) pudele, lai visās glāzēs būtu vienāds dzēriena daudzums.  

Raimonds Tomsons ir Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents, divkārtējs Latvijas un Baltijas someljēru čempionāta uzvarētājs. Ikdienā Raimonda plašās zināšanas vīnu pasaulē var novērtēt restorāna Vincents klienti.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko