Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vīrs sit... Gribu šķirties, bet ko darīt ar kredītu..?

Pēc 12 gadu kopdzīves, kuras laikā piedzīvoti arī kautiņi, sieva nolēmusi šķirties. Taču no pārmaiņām baidās - laulātos saista pamatīgas kredītsaistības. Kā motivēt sevi dzīves sakārtošanai, sieviete jautā personīgās meistarības trenerei Sarmītei Šmitei.  

"Kopā mēs dzīvojam jau gandrīz 12 gadus. Attiecību sākumposmā kautiņi bija salīdzinoša bieža mūs ģimenes sastāvdaļa - greizsirdības lēkmes piemeklēja kā mani, tā viņu, un nereti tas beidzās ar kautiņu... Tagad gudri spriest, ka attiecības vajadzēja pārtraukt jau tobrīd, nevis apprecēties un radīt bērnus. Nepārtraucu, un pamazām attiecības nogludinājās, kautiņi izpalika. Bet nu tie ir atpakaļ un notiek arī bērnu priekšā... Vīrs mēdz pazust uz 2,3 dienām... beidzot esmu apņēmusies pārtraukt šīs attiecības, lai gan pret bērniem viņš izturas lieliski un mīļi. Taču mana lielākā problēma ir - kredīti. Ļoti, ļoti bail, ka nespēšu savilkt galus kopā... Kā lai iegūstu motivāciju un drosmi uzsākt pārmaiņas..?"

Atbilde:

Saprotu, ka lēmumu par šķiršanos jau esi pieņēmusi. Un tomēr..., varbūt pastāv iespēja saglabāt savu ģimeni, mainot saskarsmes modeli. Risinot jautājumus mierīgā sarunu ceļā. (Var apmeklēt ģimenes psihologu, lai vispirms izprastu sevi, kas ir tas, kāpēc tieši tādu vīrieti esi satikusi un kāpēc pati tieši tā reaģē uz agresiju.) Tas var palīdzēt nākotnē veidot jaunas attiecības pavisam citādi. Ir jāuzzina, no kurienes rodas šāda agresīva reakcija. Kad tas tiks atrasts un izprasts, sāksies cita, jauna un Laimīga dzīve.
Iespējams, tas ir viens no dzīves uzdevumiem? Ja to atrisinām, tad viens eksāmens būs nolikts!!!

Mana atbilde ir uz uzdoto - konkrēto jautājumu, kā rast motivāciju un drosmi rīkoties.
Lai izprastu, ar ko varētu saskarties, ja sāksi veidot pati savu dzīvi.
Par cik jums ir kopēji bērni, īpašumi un kredīts, tad ieteiktu doties pie jurista. Nomierināties pašai, izrunāties ar savu vīru, kā būs tad, kad būsiet šķirti. Kā veidosiet savu komunikāciju, jo jums ir kopēji bērni.
Varētu salīdzināt savas attiecības ar māju, kurā būs kārtība arī pēc tam, kad tajā atkal, ik pa laikam iegriezīsities. Patreiz tajā ir sajukums, bet visu var sakārtot, ja ir vēlēšanās to darīt, mierīgi pārrunu veidā, nevienam nepierādot savu taisnību, bet mēģinot sadzirdēt vienam otru. 

Lai izvērtētu visus plusus un mīnusus, uzraksti uz papīra savu mērķi. Piemēram: Es vēlos uzsākt patstāvīgu dzīvi kopā ar saviem bērniem!

( Mērķi var formulēt dažādi, svarīgi, lai tas ir pozitīvs, atkarīgs no Tevis, tagadnes formā) Kad to raksti, sajūti, kādas ir Tavas izjūtas, jo tās ir patiesas un nemelo. Procesā var iejaukties prāts, kas sāks svērt, kas ir pareizi, kas nepareizi, kā vajadzētu utt.
 Ja esat kopā nodzīvojuši 12 gadus, tad nedēļa vai mēnesis neko nemainīs. Sajūti, cik svarīgi tas, ko dari, ir Tev pašai.

Kad mērķis noformulēts, sadali lapu 4 daļās. Katrā daļā atbildi uz jautājumu:
1. Kas pozitīvs gaidāms, ja es šo mērķi realizēšu?
2. Kas pozitīvs būs situācijā, ja viss paliks tā, kā ir pašreiz?
3. Kas negatīvs gaidāms, ja es šo mērķi nerealizēšu?
4. Ar kādiem ierobežojumiem un šķēršļiem būs jārēķinās, ja es šo mērķi realizēšu?

Jautājumi var izskatīties mazliet līdzīgi viens otram, bet, kad raksti, koncentrējies tikai uz doto jautājumu. Tas ir svarīgi.

Šo darbiņu var veikt pat vairākas dienas pēc kārtas, lai izsvērtu visus plusus un mīnusus. Plusi un mīnusi var būt dažādu kategoriju, svarīgāki, iespaidīgāki vai mazāk svarīgi.... Secinājumi jāizdara pašai.
Kad būs uzrakstīts, motivācija atnāks.
Lai kaut ko iegūtu, no kaut kā ir jāatsakās.
Tabula palīdzēs izprast, cik svarīgi tas ir tieši Tev.
Uzklausi padomus, bet lēmumu pieņem pati.
Lai izdodas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko