Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Visbiežāk cilvēki Latvijā iedzer atmosfēras radīšanai ballītēs

Visbiežāk cilvēki Latvijā iedzer, lai radītu atmosfēru un atbilstošu noskaņojumu ballītēs, tusiņos, tikšanās reizēs - to saka 57% respondentu Dienas un Snapshots veiktajā aptaujā, kurā šoreiz piedalījās cilvēki, sākot no 18 gadu vecuma.

Topa otrajā vietā ierindojas visai neitrālā atziņa, ka alkohols ir vienkārši garšīgi dzērieni, savukārt trešo vietu dala apgalvojums, ka alkohols ir līdzeklis problēmu aizmiršanai un stresa noņemšanai, kā arī atbilde, ka alkohols ir līdzeklis veselības uzturēšanai.

Abus šos variantus būtiski biežāk minējuši vīrieši, tāpat stiprais dzimums arī biežāk atzīstas, ka alkohola lietošana viņu dzīvē ir nopietna problēma, jo viņi mēdz to lietot pārāk daudz (9%; kopumā šo ārpus pirmā piecnieka palikušo atbildi minējuši 5% respondentu).

Savukārt sievietes biežāk norādījušas, ka alkohols ir nopietna problēma viņu tuvinieku un draugu dzīvē.

Interesanti, ka alkoholu kā veselības uzturēšanas līdzekli biežāk uztver krievu vai citas tautības iedzīvotāji - tā domā 31% cittautiešu pretstatā tikai 9% latviešu. Laukos mītošie savukārt biežāk norādījuši, ka alkoholu nelieto (25%), tajā pašā laikā arī biežāk atklāj, ka stiprie dzērieni ir būtiska viņiem tuvu cilvēku problēma (20%).

Starp atbildēm, kas aptaujā slēpjas zem bezpersoniskā apzīmējuma «cits», iedzīvotāji gan uzskaitījuši savus iecienītākos dzērienus (dominē vīns), gan uzsver, ka alkoholu lieto ļoti reti, mazās devās un īpašos gadījumos, tāpat norāda, ka tas viņiem ir vienaldzīgs vai negaršo. Daži alkoholu lieto tikai kā garšvielu, gatavojot konditorejas izstrādājumus, bet daži teic: «Lietoju reizēm dažādībai starp sulām, tējām un ūdeni; reizēm vienkārši gribas piedzerties kā pieaugušajam.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko