Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Vizītē pie ārsta. Rūgti. Cerīgi

Man ir nācies saskarties ar daudziem ārstiem, bet nekad nevienam no viņiem neesmu devusi aploksni. Vispirms jau šī situācija man šķiet neadekvāta - aploksnē ieliekamais saturs nav nekādi samērojams ar to, ko gribu dabūt pretī - veselību, dzīvību, kaut vai cilvēcību un laipnību. Cik maksā laipnība - 20 vai varbūt jau 40 latu? Vai tā maz vairs būs cilvēciska laipnība, ja tā būs pirkta par naudu?

Mazliet pat neērti, ka šo cilvēciskumu es vienmēr esmu dabūjusi par velti, ja neskaita no sirds teiktu paldies, ziedus, grāmatas vai lauku medus burciņu. Varbūt man vienkārši ir laimējies ar īstiem dakteriem? Vai arī tieši otrādi - nēsājot aploksnes kā pasta balodis, es būtu panākusi daudz lieliskāku veselību nekā tagad? Nez vai.

Ko mēs, pacienti, gribam no ārstiem? Vispirms jau elementāru cieņu, iejūtību, jo man taču tik tiešām sāp, ja jau esmu sadūšojusies atnākt uz pieņemšanu. Gribu dzirdēt arī patiesību, lai cik rūgta tā būtu, taču vēlos, lai man lietišķi paskaidrotu, kas darāms, lai situāciju labotu.

Esmu neērta paciente, jo drausmīgi baidos no barguma, rupjības un sāpēm. Tomēr ir bijusi situācija, ka es pati aizgāju projām no ļoti laipnas dakterītes, kas man tik ļoti juta līdzi, ka nemitīgi vaimanāja, ka man tur viss ir beigts, ka vienreiz vajadzētu kaut ko griezt, ko es domājot darīt, līdz es vispār vairs neko nesapratu. Tad es atradu ārsti, kas runāja visai parupji, nesmaidīja, bet arī nevaimanāja, lietišķi izskaidroja, kas notiks, ja es darīšu to vai arī nedarīšu neko. Jā, esmu pagriezusies un aizgājusi projām arī no tāda daktera, kas, gandrīz stundu nokavējis pieņemšanu poliklīnikā, pat neuzmeta skatienu rindā gaidītājiem, nemaz nerunājot par atvainošanos.

Mēs parasti vēlamies, lai ārsts būtu Dievs, taču gaidām arī, lai viņš nokāptu dažus pakāpienus zemāk. Nekad neaizmirsīšu Gaiļezera onkoloģiskās slimnīcas ķirurgu Juri Tāru, kas rītā pirms smagās operācijas, kurai ārsti pat neņēmās prognozēt rezultātu, vienkārši ienāca palātā un brītiņu apsēdās uz manas gultas malas. Viņš necentās mierināt, bārstīt solījumus. Viņš vienkārši Bija līdzās.

*

Kāda ir jūsu pieredze ar ārstiem? Vai uzticaties ārstam? Vai ārsts jums velta tik daudz laika un uzmanības, ka, izejot no kabineta, jūs varat teikt - esat saņēmis labu ārstēšanu, visu informāciju par savu kaiti un ārstēšanās iespējām? Vai ārsti liek manīt, ka gaida no jums "aploksnes"? Gaidām šajā diskusijā arī ārstu un medmāsu viedokļus.

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004 ar norādi Privātā dzīve

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko