Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zemenes, rozes un brengulītis

Ceļmalas izklaides, braucot Jāņu piecdienniekā ārpus pilsētas

Mēs strādāsim — ir biežākā atbilde, vaicājot atpūtas vietu saimniekiem, vai Jāņu brīvdienās gatavi uzņemt ceļotājus vai tomēr nolēmuši atpūsties paši. TVIzklaide piedāvā apskatīt vietas, kuras ir tuvu šosejām un kurās, braucot līgot, vērts piestāt. Piecas dienas ir gana ilgs laiks, lai padzīvotu viegli.

Vidzemes šoseja

Vertikālais vēja tunelis Aerodium Rīgas—Siguldas šosejas 47.kilometrā darbosies arī 23.jūnijā. Cena darbdienās Ls 15/2 min; brīvdienās Ls 18/2 min. Info: aerodium.lv; 28384400.

Vienkoču parku Līgatnē pērn atzina par ģimenei draudzīgāko vietu Vidzemē. Var braukt ar vienkoču laivu, izmēģināt autentiskus mokusolu, paglāstīt trušu pāri, piesēst piknika vietā un iepazīt meža dzīvi. Ieejas maksa Ls 2 pieaugušajiem, skolēniem un pensionāriem Ls 1. Darbosies no 10 līdz 18 arī 23.jūnijā. Info: 29329065. Virziens — Līgatnes dabas takas.

Piedzīvojumu parkā Ozolkalns staigāšana pa trosēm un nobraucieni no priedes uz priedi iespējami arī gada īsākajā nakti — ar spuldzi pie galvas. To iedod parkā, tikai iepriekš jāpiesakās. Cena pieaugušajiem: Ls 15, bērniem līdz 15 gadu vecumam Ls 8, grupām atlaides. Ozolkalnā 23.jūnijā būs arī līgošana. Info: ozolkalns.lv; 26400200.

Mālpils muižā 22.jūnijā no 10.00 būs Jāņu gadatirgus. Pērnajā oktobrī atklātā muiža būs apskatāma arī brīvdienās, izņemot 21.jūniju, jo tad pilī būs bankets. Citās dienās strādās 9—18, maksa par apskati Ls 1,50 personai. Info: malpilsmuiza.lv; 67102555.

Daugavpils šoseja

Bilstiņu muižas rija Koknesē rekonstruēta itāļu stilā, un tajā ierīkots restorāns Vino Rosso, kā arī skaists rožu dārzs un karaliskas guļamistabas. Vino Rosso darbosies arī svētkos, un būs iespējams pasmaržot 40 šķirņu rozes, kas tikko sākušas ziedēt. Ja vēlaties pusdienot, jāpiesakās iepriekšējā vakarā. Info: vinorosso.lv; 29212909.

Mazām mamzelēm patiks izjāde ar Šetlendas šķirnes poniju un par viņu vēl divreiz mazāko miniatūrzirgu. Bārbijzirgi mīt Ogres rajona Birzgales pagasta Maltenos. Info: 29227245, 26527610. Cena pēc vienošanās.

Liepājas šoseja

Erotikas muzejs meklējams Tukuma rajona Džūkstē. Braucot no Rīgas, jāskatās norāde kreisajā pusē un jābrauc 6 km. Erotikas muzejā apskatāmi kokgriezumi falliskās noskaņās. Info: 29711992. Ieejas maksa par ziedojumu.

Zemenes Līgo dienai var nopirkt Saldus rajona Muceniekos, kas atrodas aptuveni 3 km no Jaunlutriņu centra. Saimniece Ligita (29199241) mājās ir pēcpusdienās, tomēr iepriekš iesaka piezvanīt un vienoties par ierašanās laiku.

Tallinas šoseja

Zemenes Limbažu rajona Viļķenes viesu mājā Vīnkalniņi (Laumas) vēl gatavojas, tāpēc iepriekš vēlams piezvanīt saimniecei pa tālr. 29175068; www.laumas.viss.lv.

Jautra līgošana solās būt Igaunijā. Palmsē netālu no Tallinas spēlēs grupa Apelsīns. Biļetes www.piletilevi.ee. Info: palmse.ee; 3240070; 55599977. Savukārt netālu no Otepē notiks mūzikas festivāls Puhajarve Jaanituli ar plašu programmu, uzstāsies Tanel Padar & The Sun. Biļetes: www.piletilevi.ee. Info: www.jaanituli.ee.

Pļaviņas—Madona

Mājas vīna ražotne Dzidris ir pašā ceļmalā Aiviekstes pagasta Ozoliņos. Braucot no Pļaviņām, jāmeklē norāde kreisajā pusē. Nopērkams gan ābolu, gan rabarberu vīns. Info: 65100305. Salda smarža gūstama Jaunkalsnavas arborētumā, kur zied 107 šķirņu peonijas.

Valmiera—Smiltene

Brenguļu alus darītavā var iegādāties alu un nobaudīt to lapenē, kas iekārtota uz salas. Brūža darba laiks: 8—17. Kafejnīcas darba laiks: 9—22. Ekskursija par brīvu, lielākas grupas jāpiesaka (tālr.64230272).

Ventspils šoseja


Talsu rajona Īves pagasta Laumu dabas parka izzinošās bišu, putnu, augu un meža takas strādās arī 23. un 24.jūnijā plkst.10—18. Bišu takā var izpētīt bites dzīvi pie stropa, ieģērbjoties speciālā tērpā. Ieejas maksa Ls 2,50 pieaugušajiem, pensionāriem Ls 1,50, skolēniem Ls 2. Nopērkams koši dzeltens jaunais medus!

P.S. Daudz aizraujošāk piecdienniekā doties ar geokešinga elementiem. Geokešings ir tāda spēle — cilvēki slēpj savus "dārgumus" jebkurā pasaules vietā un dod citiem norādes, kur "dārgumus" meklēt. Slēpņus atrod ar GPS vai kādu citu navigācijas ierīci, to koordinātas var iegūt, pieslēdzoties interneta lapai geocaching.com un ielādējot karti savā GPS. Slēpņi nav novietoti kultūrvēsturiskās, bet gan netradicionālās vietās: veca telefonstaba galā, pie sabrukuša tilta, notekcaurulē, koka dobumā, tilta balstā, vecā ēdnīcā. Cita Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko