Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ziemassvētki krīzes laikā. Ar kaķi ap baznīcu

Nesen youtube pamanīju reklāmas klipu, kas lika aizdomāties, jo ziņoja: "Ja pazīsti cilvēku, tad dāvanu atradīsi." Un kur vēl sliktāk, ja tuvos nepazīsti Ziemassvētku vakarā! Dāvanu izvēlē kļūdīties nedrīkst. Man šīs sajūtas nav. Ziemassvētki - tas ir viegli. Zinu, ka droši varu iekulties mājās arī tad, ja nebūšu sagādājusi dāvanas, jo ģimenē valda princips - galvenais, lai katram tiek kaut kas.

Kopā būšana ar dažādām izdarībām ir svarīgāka. Ja vienu gadu klausāmies bites, purinam ābeli, velkam bluķi, tad citreiz ķeram aitas tumšā kūtī, jo, kā vēsta ticējums, ja noķer avenu, tai gadā precēsies. Man patīk, ja Ziemassvētki katru reizi ir citādi. Ja dāvanu dalīšana var ilgt pusstundu, jo visi sāk tās izmēģināt. Ja ieveļas ķekatnieki, sakot: "Apnika mājās sēdēt un gaudot Klusu nakti, svētu nakti, atnācām ciemos!" Ja dīķis ir aizsalis, un svētku galds tiek izstiepts ārā.

Es patiesi nezinu, kā varētu ietaupīt, jo šajos Ziemassvētkos man nebūs mazāk vajadzību kā iepriekšējos. Uz vakariņu rēķina? Nē, jo ar domām nodzīt apetīti nemāku. Varbūt nebraukt uz baznīcu, bet skatīties svētbrīdi pa televizoru? Varbūt laiks par 10% apcirpt draugus? Savilkt jostu ap sirdi? Varbūt šogad draugus vienkārši maigi apskaut? Nē, uzdāvināšu pudeli vīna un uz etiķetes uzrakstīšu: "Uz tikšanos". Un tad pētīšu, cik ilgā laikā atradīsim iespēju satikties. Pašiem tālākajiem, kurus neizdosies apskaut, aizsūtīšu ledusskapja magnētus. Otrajā adventē ar krustdēlu no sāls mīklas darinājām mazas bagetes un kukulīšus, kurus pēc izžūšanas nokrāsosim un pielīmēsim magnētu.

Tie, kuri brīdina, ka šogad man dāvās vienu dāvanu, atbildu, ka vārdadiena un Ziemassvētki man vienā maisā, kura saturu atminos tikai tad, ja atgādina. Tas ir gluži kā ar filmām - skatos tik daudz, ka vairs neatceros. Galvenais jau esot, ja tuvu cilvēku svētkos atceras. Man šogad skaidrs kas cits. Vairāk uzmanības pievērsīšu čeka saglabāšanai un patērētāju aizsardzības lietām. Neesmu tik bagāta, lai lietotu sliktu preci. Nupat apmainīju trešos zābakus, jo pirmie divi plīsa. Pievērsīšos arī ticējumiem, kas sola naudu. Pērn stiepām melnu kaķi ap baznīcu, arī zirņus ēdām, taču šim gadam atbilstošāks šķiet Vietalvā pierakstītais: "Lai naudas nekad netrūktu, Ziemassvētkos nedrīkst visu naudu izdot."

*

Ziemassvētki krīzes laikā ASV, Eiropā un Latvijā būšot plānāki nekā iepriekš. Kā jūs plānojat Ziemassvētkus? Vai krīze ietekmēs svētku svinēšanu?

Raksti savu viedokli [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV 1004 ar norādi Privātā dzīve

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko