Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Ziemassvētki krīzes laikā. Trauki pašas rokām

Līst pelēks lietus, un gaisā mānīgs noskaņojums, ka Ziemassvētki vēl tālu. Bet kalendārs skaita savu - tuvojas brīdis, kad tiks atvērti kraukšķīgie dāvanu papīri. Anita jau izrēķinājusi savu mēneša budžetu. Jānomaksā rēķini, kredīti un jāatlicina dāvanas mīļajiem. Anitas meita Ziemassvētku vecītim vēstules jau sen vairs neraksta.

Bet Anita zina - par jaunu cepuri un pieskaņotiem cimdiem pūkainajiem zābakiem meita būtu priecīga. Laiku pa laikam atgādina, ka draudzenei tādi forši cimdi. Dēls būtu priecīgs par jaunu mašīnu, pie robota viņš tika jau dzimšanas dienā. Vīrs nozaudējis rokaspulksteni, piemērotu Anita redzēja kādā lielveikalā. Un vēl vecāki un māsas bērni... "Varbūt nemaz ciemos nebraukt?" viņa spriež. "Bet galu galā ģimene." Viss būs - piparkūkas, mandarīni -, viņa sev sola. Tikai sejā rūpes, kad viņa stāv pie loga un veras tālumā. Anitas draudzenei darba vairs nav - viņu noīsināja. Kādam citam, par laimi, noīsināja tikai algu par 100 latiem, taču varēja atlaist. Vīram arī biznesā neiet. Maz pasūtījumu, viņš gatavo mēbeles.

Anita vēl nav uztvērusi Ziemassvētku pulsu. Smeldzi gan. Pasaule griežas ar citu ātrumu, ekonomika vēl ātrāk, un laiks? Laiks nemāk stāvēt uz vietas - uz Ziemassvētkiem viņai būtu jāpiekrāso mati. Šķiet, darbā būs balle. Vēl ir laiks, viņa ir pārliecināta, ka iesprauksies pērnā gada štātē. "Zvaniņš skan, zvaniņš skan, Ziemassvētki brauc," optimistiski no viņas mutes neskan, šķiet, tur salijis pelēks lietus. Nojaušu, ka ne tikai ekonomika vainīga pie tāda noskaņojuma.

Kādu citu dienu satieku viņu uz ielas. Anita aizrautīgi saka: "Zini, es tikko nopirku dāvanas." Un viņa izvelk no somas traukus - baltus vienkāršus keramikas traukus. "Es viņus apgleznošu. Vakar ar dēlu kopīgi apgleznojām krūku tēvam. Uzmālē visu, ko gribi, un tad cepeškrāsnī iekšā. Pēc laika gatava lietošanai," viņa paskaidro. Mīļa, sirsnīga un personiska dāvana. Ar sirdi. Iespējams, jāpateicas ekonomikai, krīzei, šķiet, šajā ģimenē būs sirsnīgi svētki. Nojaušu, ka arī viņas vīrs būs kaut ko ar rokām pagatavojis - kā nekā galdnieks. Kaut ko tādu jau nevar nenovērtēt, it sevišķi, ja tā veidošanā iesaistās bērni.

***

Ziemassvētki krīzes laikā ASV, Eiropā un Latvijā būšot plānāki nekā iepriekš. Kā jūs plānojat Ziemassvētkus? Vai krīze ietekmēs svētku svinēšanu?

Raksti savu viedokli [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV 1004 ar norādi Privātā dzīve

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko