Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rudens talka Ulubelē jau septīto gadu vieno brīvprātīgos kopīgajam darbam dzīvnieku labā

Kā gājputni, sajūtot pirmās aukstās vēsmas, dodas uz siltajām zemēm, tā brīvprātīgie dodas uz dzīvnieku patversmes Ulubele rudens talku, lai palīdzētu sakopt un sagatavot ziemai ķepaiņu mītnes. Rudens talka Ulubelē, kas šogad 17. septembrī notikusi jau septīto reizi, ir kļuvusi par labu tradīciju gan organizatoriem, gan brīvprātīgajiem, gan arī pašiem patversmes iemītniekiem, kuri vienmēr ar nepacietību gaida apmeklētājus. Šogad talkā piedalījās teju simts brīvprātīgie, kuru vidū bija arī Dukuru ģimene – Martins un Tomass Dukuri ar tēvu, leģendāro treneri Daini Dukuru, kā arī citi Latvijas skeletonistu komandas pārstāvji.

"4finance Labie darbi” un SMScredit.lv ir ilggadējie patversmes “Ulubele” draugi, kas gadu no gada organizē talkas patversmē, sasaucot brīvprātīgo pulku, lai kopīgiem spēkiem parūpētos par dzīvnieku labturību un palīdzētu čaklajiem patversmes darbiniekiem paveikt lielus sakopšanas un saimnieciskus darbus, kuriem ir nepieciešams gan papildus finansējums, gan palīdzīgas rokas. Šogad, atsaucoties uz aicinājumu, brīvprātīgie sanāca kopā uz septīto “Rudens talku Ulubelē”, lai sagatavotu dzīvnieku mītnes un teritoriju ziemas sezonai. Talkas laikā tika izlīdzināti un uzbērti lielākie un visvairāk darbu prasošie suņu voljēri, suņu būdas tika sagatavotas ziemas sezonai. Talkotāji veica arī apzaļumošanas darbus – ieziemoja puķu dobes dārzā un teritorijā, sakārtoja kadiķu žogu, sakopa patversmes teritoriju un tai pieguļošo mežu attīrīja no krūmājiem. Brīvprātīgie ar lielu entuziasmu slaucīja, vāca atkritumus, pļāva zāli un stādīja ārstniecības augu un garšaugu dobi, kā arī samīļoja kaķus un gāja ar suņiem pastaigās.

 

“Iniciatīva atbalstīt patversmi nāk no mūsu pašu darbiniekiem. Mēs saprotam, cik sarežģīti patversmes darbiniekiem ir jau septiņpadsmit gadu garumā uzturēt šo lielo saimniecību, ņemot vērā, ka ir audzis gan apgādājamo dzīvnieku skaits, gan patversmes teritorija ir paplašinājusies, un cik vitāli trūkst darba roku, lai to sakoptu. Tāpēc mēs esam ieņēmuši uzticama sabiedrotā lomu un cenšamies, pievēršot sabiedrības uzmanību patversmes vajadzībām, mobilizēt spēkus, lai palīdzētu patversmes darbiniekiem viņu ikdienas darbu veikšanā, kā arī nodrošinot dzīvniekiem nepieciešamas lietas – barību, aprūpes piederumus, siltas guļamvietas un daudz ko citu. Arī šī gada pavasarī esam bijuši “Ulubelē” ar "4finance" kolektīvu, lai palīdzētu savest kārtībā patversmes teritoriju, jo darba te nekad netrūkst, un konstatējām, ka tas ir izcils komandas saliedēšanas veids,” stāsta "4finance" Mārketinga daļas vadītājs Harijs Poikāns.

“Rudens talku mēs visi gaidām kā savdabīgus svētkus. Tas ir laiks, kad labsirdīgi, dzīvniekus mīloši, gādīgi un nesavtīgi cilvēki vienojas kopīgam darbam mūsu mazo brāļu labā. Ieguldījums, ko sniedz šis pasākums nav mērāms tikai materiālo ieguvumu izteiksmē. Tas sniedz daudz vairāk – iespēju pārbaudīt un vairot savu cilvēcību, gūt enerģiju un pozitīvās emocijas no socializēšanās ar dzīvniekiem, dāvāt savu mīlestību un rūpes šīm trauslajām būtnēm. Un pats galvenais – tā ir iespēja atrast uzticīgu draugu uz mūžu, tieši to mēs bijām vērojuši šoreiz, kad dienas laikā vairāki kaķi tika pie jauniem saimniekiem. Vēlos pateikt lielu paldies lieliem un maziem talciniekiem, kuri atbrauca palīgā, Latvijas skeletonistu komandai par darba sparu un iedvesmu, “4finance Labie darbi” un SMScredit.lv par atbalstu un silto zupu. Kopā mēs varam vairāk!” uzsver dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko