Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Indijas savvaļas tīģeru populācija pieaugusi līdz teju 3000

Indijas savvaļas tīģeru populācija četros gados palielinājusies par vairāk nekā 30%, to skaitam sasniedzot teju 3000, liecina pirmdien izplatīti tīģeru skaitīšanas dati, raisot cerības par apdraudēto dzīvnieku izdzīvošanu.

Visā valstī uzskaitīti 2967 tīģeri, salīdzinot ar 2226 pirms četriem gadiem, ko Indijas premjerministrs Narendra Modi nodēvējis par vēsturisku sasniegumu.

"Pirms 15 gadiem bija nopietnas bažas par tīģeru populācijas samazināšanos. Tas mums bija liels izaicinājums, taču ar apņēmību mēs esam sasnieguši mūsu mērķus," pavēstīja Modi, Deli prezentējot ziņojumu par Indijas tīģeriem 2018.gadā.

Plašie pētījumi tiek veikti ik pēc četriem gadiem un jaunākajā tīģeru skaitīšanā tika izmantoti 26 000 kameru, kas tīģeru mītnes rajonos uzņēma 350 000 attēlu.

Attēli, kuros bija redzami tīģeri, tika analizēti ar datorprogrammām, lai identificētu katru dzīvnieku.

Tiek lēsts, ka 1900.gadā uz planētas dzīvoja vairāk nekā 100 000 tīģeru. 2010.gadā to skaits samazinājās līdz rekordzemai atzīmei - 3200.

Tajā gadā Indija un 12 citas valstis ar tīģeru populācijām parakstīja vienošanos par tīģeru skaita dubultošanu līdz 2022.gadam.

Indijā tīģeru skaits stabili pieaug kopš noslīdēšanas līdz zemākajam rādītājam 2006.gadā, kad valstī tika uzskaitīti 1411 tīģeri. Tiek uzskatīs, ka neatkarības iegūšanas brīdī 1947.gadā Indijā dzīvoja ap 40 000 tīģeru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko