Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Konsultē vetārsts: Rozā deguni un dzintara krelles

Saimnieks vaicā: kāpēc labradoram uz pavasara pusi paliek rozā deguntiņš, varbūt jādod D vitamīns?

Ziemas laikā dažiem suņiem deguns no tumšas krāsas paliek gaišāks vai pat rozā. Suņa degunam šajā laikā samazinās pigmenta daudzums. Ja mainās tikai deguna krāsa, nevis tā struktūra, par to nav jāsatraucas, tas neliecina par kādu saslimšanu vai problēmu sunim. Tomēr, ja suns izrāda diskomfortu, kasa vai berzē degunu, uz tā parādās kreveles vai asiņojumi, būtu nepieciešams doties vizītē pie veterinārārsta. Pie deguna pigmenta izmaiņām nav nepieciešams dot nekādas papildu piedevas, jo, mainoties laikapstākļiem, suņa deguns visbiežāk atgūst parasto krāsu.

Vai patiesi dzintara krelles ap kaklu maza auguma sunim var palīdzēt pret blusām un ērcēm? Neieteiktu šīs kaklasiksnas lietot kā profilaksi pret ektoparazītiem. Blusas var radīt blusu alerģisko dermatītu, kā arī pārnēsāt lenteni. Savukārt ērces pārnēsā babeziozi, kas ir ļoti smaga un nopietna saslimšana. Tādēļ ir nepieciešams savus dzīvniekus apstrādāt ar drošiem, pārbaudītiem līdzekļiem, lai nodrošinātu aizsardzību pret šīm saslimšanām.

Kane korso deviņus mēnešus vecajam sunim pakaļkājas aug straujāk nekā priekšējās, vai tas ir normāli? Šādā gadījumā būtu vēlams vērsties pie veterinārārsta, jo tur var būt arī nopietnākas problēmas, kas saistītas ar kaulu attīstības traucējumiem. Ja novēro anomālijas suņa augšanas attīstībā, tas jānovērtē uz vietas klīnikā.

Kāda ir vēlamā ūdens temperatūra, mazgājot suni? Suni vajadzētu mazgāt temperatūrā, kas mums liekas mēreni silta. Pārāk karstā ūdenī dzīvniekam būs grūti sevi atdzesēt, bet zemā temperatūrā dzīvnieka ķermenim ir liels stress, jo vajag papildus sākt sildīt organismu. Optimāli ir pēc pastaigām skalot kājas, pavēderi, tomēr aizrauties ar intensīvu suņu mazgāšanu nevajadzētu, lai neizjauktu dabisko ādas aizsargbarjeru.

Kaķene (13 gadi) vienmēr ir prasījusies laukā nokārtot dabiskās vajadzības, bet uz vecumu sāk kārtoties istabā zem galda. Veselības izmaiņu pazīmju nav. Ko darīt? Ja mainās kaķa uzvedība, kārtojot dabiskās vajadzības, vajadzētu pārbaudīt, vai nav urīnceļu trakta problēmu. Tāpat ir nepieciešams novērtēt, vai dzīvnieks nav palicis uz vecumu akls. Vēl jāizvērtē, varbūt uzradušies jauni mājdzīvnieki un kaķis, iespējams, tādā veidā izrāda nepatiku. Tāpat veciem kaķiem nevar izslēgt, ka uz vecumu kaut kas psihiski ir izmainījies un kaķis vairs nesaprot, kur kārtot dabiskās vajadzības. Saimniekiem jābūt iecietīgiem un saprotošiem pret savu senioru. Nevajadzētu kaķi par to sodīt. Ja šāda uzvedība turpinās, būtu vēlams griezties pie veterinārārsta un pārbaudīties, jo dažreiz šāda uzvedība ir sākuma izpausme kādam diskomfortam, piemēram, ejot uz kastīti, tā saistās ar sāpīgu urināciju, tādēļ kaķis meklē citu vietu, kur tas varbūt nebūtu tik sāpīgi.

Kāpēc mūsu jau pieaugušajam lauku kaķim sākušas asarot acis? Lauku kaķiem ir daudz un dažādu iemeslu, kā dēļ varētu sākties izdalījumi no acīm. Cēloņi var būt trauma, infekcijas slimības, izmaiņas deguna asaru kanālā, kā rezultātā asaras vairs neizdalās caur degunu, bet pastiprināti no acīm. Nevajadzētu sākt lietot kaķim acu pilienus vai medikamentus, kas atrodami mājās, jo tādā veidā var nodarīt acij lielāku bojājumu. Pirms acu medikamentu lietošanas noteikti nepieciešams parādīt kaķi veterinārārstam, lai noteiktu, kādas zāles nepieciešamas konkrētajā gadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko