Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Narvesen ievieš tirdzniecībā pilnībā pārstrādājamas papīra krūzes

Lai kafijas pauze būtu ne tikai garšīga un vizuāli baudāma, bet arī atstātu mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi, mazumtirdzniecības tīkls Narvesen tirdzniecības vietās ievieš dabiskas, 100% pārstrādājamas līdzi ņemamās kafijas krūzes, portālu Diena informē uzņēmuma pārstāvji.

Huhtamaki Future Smart papīra krūzēs netiek izmantoti tādi materiāli, kas iegūti no naftas ķimikālijām, un tajās iestrādāts bioloģisks mitruma aizsargslānis. 

Narvesen mērķtiecīgi attīsta ilgtspējīgu iepakojumu politiku – jau šovasar visās tirdzniecības vietās ieviestas pirmās krūzītes, kas ražotas no augiem un ir 100% otrreiz pārstrādājamas un dabiskas. Tas ir būtisks solis, gatavojoties Eiropas Parlamenta regulai, kas līdz 2021. gadam paredz vienreizlietojamo plastmasas izstrādājumu aizliegumu,” skaidro Ineta Legzdiņa, Narvesen Baltija Iepirkumu direktore.

Krūzēs izmantota īpaša ūdensnecaurlaidīga šķiedra, kas sintezēta no cukurniedrēm. Papīra krūžu izgatavošanā izmantotais papīrs ir PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) sertificēts jeb nācis no mežiem, kuru apsaimniekošana ir novērtēta kā ilgtspējīga. 

Jaunieviesto krūžu papīrs tiek ražots no Somijas kokiem, kas auguši ilgtspējīgi apsaimniekotos mežos un ir PEFC sertificēti. Tālāk koksni pārvērš papīrā, to apstrādājot ar bioloģisku, ūdensnecaurlaidīgu slāni. Šis slānis ir būtisks, lai papīrs nesamirktu un kafiju varētu baudīt no sausas krūzītes. Papīrs nonāk Huhtamaki rūpnīcā, kur krūzīšu veidošanas process ir pilnībā automatizēts, taču ik pa 30 minūtēm tiek veikta kvalitātes pārbaude – testētas nejauši izvēlētas krūzītes, lai pārliecinātos, ka tās ideāli atbilst visiem nepieciešamajiem parametriem.

“Būtiski, ka Narvesen krūzītes neceļo pie mums no tālām Āzijas valstīm, bet tiek ražotas Somijā, Huhtamaki rūpnīcā, un tas nozīmē īsāku ceļu, mazāku ogļskābās gāzes emisiju un līdz ar to – arī mazāku kaitējumu dabai,” skaidro Legzdiņa, aicinot kafiju un siltos dzērienus Narvesen iegādāties arī pašu līdzņemamajās krūzēs.

Jau šobrīd Huhtamaki rūpnīcā tiek veikti sagatavošanās darbi, lai tuvā nākotnē laistu klajā arī jauna tipa vāciņus no dabiskas šķiedras, kas vidē sadalās un var tikt pārstrādāta, informē Narvesen

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko