Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Šerloka Holmsa svētku gājiens Rīgā pulcē simtiem cilvēku

Svētku gājiens par godu Šerloka Holmsa dzimšanas dienai sestdien Rīgā pulcējis vairākus simtus cilvēku, no kuriem daļa bija arī tērpušies svinīgajam notikumam atbilstošos kostīmos, novēroja aģentūra LETA.

Gājienā cilvēki devās cauri pilsētas centram līdz Doma laukumam, kur visiem dalībniekiem un pasākuma viesiem bija sarūpēta kostīmu parāde, uzkodas, aktivitātes jaunajām lēdijām un džentlmeņiem un citi notikumi.

Svinības sākās plkst.12.30 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, kur klātesošos sagaidīja orķestra muzikālie priekšnesumi, fotostūrītis un dažādi pārsteigumi.

Otra Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinību vieta ir viesnīca Pullman, kur iekārtots muzejs un notiks kinoseansi.

Pasākuma rīkotāji iepriekš informēja, ka visas dienas garumā pa Igora Masļeņikova filmas uzņemšanas vietām tiek rīkotas ekskursijas.

Holmsa dzimšanas diena svinību pasākumi Rīgā notiek septīto reizi.

Šerloks Holmss - britu rakstnieka Artura Konana Doila radīts tēls - ir viens no populārākajiem literatūras varoņiem pasaulē. Viņš strādāja kā privātdetektīvs Londonā 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā. Šerlokam Holmsam raksturīga īpaša darba metode, kas balstīta uz detaļu ievērošanu un loģisku secinājumu izdarīšanu, tā saucamo dedukcijas metodi. Šerloks Holmss līdz mūsdienām ir saglabājies kā simbols analītiski racionālai domāšanai.

No 1979.gada līdz 1986.gadam Rīgā notika režisora Igora Masleņņikova filmas Šerloka Holmsa un daktera Vatsona piedzīvojumi uzņemšana, kurā galveno lomu atveidoja Livanovs, un maza Vecrīgas ieliņa ļoti veiksmīgi pārtapa par Londonas Beikerstrītu. Tieši Livanova atveidotais Holmss ir atzīts par pasaulē īstāko un dižciltīgāko, bet Anglijas karaliene aktierim piešķīra Britu impērijas ordeni. Tālab Šerloka Holmsa dzimšanas diena tiek svinēta Rīgā.

Top komentāri

Daugavas erickiņš
D
Nē, jo tā vajadzīga bāreņiem Kuzjai un murim.
zvirbulēns
z
Kas finansējis šo tingel-tangel, vai Ušakovs iedevis rīdzinieku naudu?
skumjais
s
Pat liekas dívaini, ka Latvijá ir cilvéki, kuriem gribas shádas izklaides un ir gan laiks, gan nauda tádam pasákumam. Jeb, spriezhot péc bildes, tas ir bijis káds transvestítu "salidojums"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neaizmirstiet par kaķu čipēšanu!

Marta vidū tika veikti grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā un Veterinārmedicīnas likumā, nosakot jaunas labturības prasības mājas jeb istabas dzīvnieku turēšanā, pavairošanā un atsavināšanā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko