Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Islandes futbola izlase beidzot tiek iekļauta FIFA datorspēlē

Islandes futbola izlase beidzot būs pārstāvēta jaunākajā datorspēlē FIFA 18, trešdien paziņoja šīs valsts futbola asociācija, kas panākusi vienošanos ar spēles izstrādātāju Electronic Arts (EA).

Pagājušā gada septembrī Islande noraidīja EA pirmo piedāvājumu par diviem miljoniem kronu (15 500 eiro), līdz ar no netika iekļauta FIFA 17 spēlē.

Islandes Futbola asociācija (KSI) uzskatīja, ka šāda attieksme ir "slikta" un summa par tiesībām ir pārāk niecīga, ņemot vērā izlases panākumus 2016.gada Eiropas čempionātā, kur Islandes spēles Francijā klātienē vēroja apmēram 10% no 330 tūkstošiem tās iedzīvotāju.

Tiesa, šogad abas puses panākušas vienošanos, līdz ar to datorspēļu cienītāji FIFA 18 versijā varēs spēlēt arī ar Islandes izlasi.

"Šī ir laba vēsts visiem tiem, kas aizrāvušies ar šo spēli visā pasaulē, kā arī mūsu atbalstītājiem un pašiem spēlētājiem," paudis KSI prezidents Gudni Bergsons.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Islande finālturnīra apakšgrupā cīnījās neizšķirti ar Portugāli un Ungāriju, kā arī uzveica Austriju. Islandieši bija otrie savā apakšgrupā, bet astotdaļfinālā viņi ar 2:1 sensacionāli uzveica Anglijas izlasi, taču ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2:5 nācās atzīt mājinieku Francijas futbolistu pārākumu.

Savā patlaban pēdējā spēlē 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Islande otrdien ar 2:0 uzvarēja Ukrainu.

Nekad agrāk Islande nav bijusi pārstāvēta FIFA videospēlē. FIFA 18 versija tiks laista klajā 29.septembrī un tās vāku rotās Portugāles izlases un Madrides Real superzvaigzne Krištianu Ronaldu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko