Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Japānas dzelzceļa kompānija atvainojas par 20 sekunžu neprecizitāti

Kārtējais pierādījums japāņu punktualitātei un darba kultūrai ir privātas dzelzceļa kompānijas Metropolitan Intercity Railway Company publiskā atvainošanās pēc tam, kad viens no tās reisiem izbrauca 20 sekundes pirms grafikā ierakstītā laika, proti, nevis 9:44:40, bet 9:44:20 ,vēsta The Guardian.

Kaut sūdzības no pasažieriem netika saņemtas, turklāt vilciens galamērķī ieradies noteiktajā laikā, uzņēmuma vadība par notikušo jutusies gana vainīga, lai publiskotu atvainošanos: "Mēs ļoti atvainojamies par nopietnajām neērtībām, ko radījām saviem klientiem."

Kompānija norādīja, ka "personāls, visticamāk, kārtīgi neaplūkoja grafikā noteikto izbraukšanas laiku", un uzsvēra, ka darbiniekiem pieteikts darīt visu, lai šāda situācija neatkārtotos. 

Ja arī atradās kāds pasažieris, kas nokavēja vilcienu šo 20 sekunžu dēļ, līdz nākamajam vilcienam bija jāgaida vien četras minūtes. 

Jāatgādina, ka Japānā šāda situācija nav neierasta - sabiedriskā transporta kompānijas mēdz atvainoties pat par vienas minūtes kavēšanos. Tiesa, monētai ir arī otra puse - centieni punktualitāti stādīt augstāk par visu pārējo ir noveduši arī pie traģiskām sekām. Tā 2005. gadā ar pasažieriem pilns vilciens noskrēja no sliedēm un ietriecās daudzdzīvokļu namā - mašīnists bija pārsniedzis ātrumu, lai atgūtu zaudēto laiku, vilcienam atejot ar pusotras minūtes nokavēšanos. Toreiz traģēdijā gāja bojā vairāk nekā 100 cilvēku.

Top komentāri

Hronoss
H
Japāņu dzelzceļnieki kļuvuši nepiedodami neprecīzi -- viņiem bija jāatvainojas par 20 sekundēm un 13 milisekundēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko