Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā uzstādīts Ginesa rekords par lielāko pagatavoto kūku suņiem

Latvijā uzstādīts jauns Ginesa rekords par lielāko pagatavoto kūku suņiem, aģentūru LETA informēja veikalu tīkla Dino Zoo pārstāve Betija Turlaja. Ginesa Pasaules rekords Lielākā kūka suņiem kopš pagājušā gada jūlija piederēja kādam zooveikalu tīklam Īrijā, kam pagājušajā vasarā izdevās pagatavot 91,8 kilogramu lielu kūku suņiem. Taču Dino Zoo izdevies šo rekordu pārspēt, izcepot par piecdesmit kilogramiem smagāku kūku.

Nedēļas nogalē Dino Zoo pasaulē bija sapulcējušies suņu saimnieki kopā ar saviem mīluļiem, lai būtu liecinieki pasaulē lielākās kūkas suņiem pagatavošanā. Diviem pavāriem - Andrim Jugānam un Jurijam Benkono - nepilnu septiņu stundu laikā izdevās pārsniegt iepriekš paredzēto svaru 100 kilogrami, izcepot kūku, kas sver 141 kilogramu, tādejādi uzstādot jaunu Ginesa rekordu.

Lai Ginesa pasaules rekords tiktu apstiprināts, tā organizatoriem bija arī jāparūpējas par to, lai visa milzīgā kūka tiktu apēsta. To bez problēmām paveica saimnieku atvestie suņi, kuri katrs tika pie rekordkūkas gabaliņa.

Kūkas recepte tika izstrādāta sadarbībā ar veterinārārstiem un tās sastāvā bija kartupeļu biezenis, brokoļi, burkāni, rīsi, auzu pārslas, rapšu eļļa, sviests, vista un malta liellopu gaļa.

Ginesa rekorda uzstādīšanas procesu novēroja vairāki neatkarīgi novērotāji, kuri savas atskaites iesniegs Ginesa rekorda komitejai, kas pēc to izvērtēšanas oficiāli piešķirs sertifikātu par sasniegto rekordu Lielākā kūka suņiem.

Top komentāri

Mjāā
M
Labāk būtu cepuši un cienājuši ar kūku bezpajumtniekus,nabagus ,nevis kvekšķus.Tie ,kuri tura suni,tiem ir arī līdzekļi to pabarot.
Onslow
O
kad būs konkurs par lielāko kaku,smirdoņu,spalvu kušķi,sakostiem bērniem,cilvēkiem....?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko