Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

No uz Rīgas Latviešu biedrības nama izvietotajiem bišu stropiem ievākti 65 kilogrami medus

Nepilnu trīs nedēļu laikā no uz Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nama jumta izvietotajiem bišu stropiem ievākti 65,6 kilogrami medus, informēja RLB pārstāve Oksana Svikle. Viņa norādīja, ka bišu stropi uz RLB nama jumta tika izvietoti no 13.jūnija līdz 2.jūlijam.

Ievāktais medus izsviests no katra stropa atsevišķi, lai veiktu ne vien medus pārbaudes uz smagajiem metāliem un kvalitāti, bet arī noskaidrotu katras bišu saimes ievāktā medus ziedputekšņu sastāvu, kā arī lai noskaidrotu bišu pārvietošanos pilsētvidē, jo nekas tāds iepriekš nav pētīts.

Arī šogad Rīgas Latviešu biedrība plāno piedalīties Latvijas biškopības biedrības konkursā par gardāko Latvijas medu, jo pagājušajā gadā RLB "jumta bišu" ievāktais medus šajā konkursā tika atzīts par otro gardāko Latvijā. Jāpiemin, ka arī pirmās vietas ieguvējs bija Rīgā ievākts medus.

RLB "jumta bišu" projekta mērķis ir ne vien popularizēt pasaulē pazīstamo pilsētu dravniecību (urban beekeeping), radīt pozitīvu noskaņojumu un gaisotni sabiedrībā, aicinot sabiedrību domāt zaļi, bet arī aizdomāties par bišu nākotni pasaulē un aicināt parakstīt petīciju, kas pieprasa aizsargāt bites no kaitīgajiem pesticīdiem, ieviešot pienācīgu pesticīdu risku izvērtēšanas procesu. 

Pagājušajā gadā RLB juma bites ievāca vairāk kā 64 kilogrami medus. Analīžu rezultāti uzrādīja pārsteidzošu ziedputekšņu daudzveidību – ne tikai liepu, bet arī baltā un sarkanā aboliņa, zalkšu sūrenes, rudzupuķu un pat griķu ziedputekšņus.

Pēc saņemtajiem analīžu rezultātiem varēja secināt, ka medus ir tīrs un bez kaitīgiem piemaisījumiem – tas pierāda, ka pilsētu dravniecībai Rīgā ir nākotne, uzskata RLB pārstāvji.

RLB saka lielu paldies lieliskajiem biteniekiem Andrim un Kārlim Bolmaņiem no SIA Liepiņmuižs par ieguldīto darbu un bitītēm. Paldies par atbalstu arī Latvijas Biškopības biedrībai, Latvijas Dabas fondam, SIA Rewind un Pilsoniskās sabiedrības attīstības fondam.

 

 

Top komentāri

Fakts
F
Manuprāt, tas, ka šajā namā, šajā biedrībā sākās lielais vairums no Latvijas, operas, teātra, dziesmu svētkiem utt un tas, ka kultūras ministre n-tos gadus ir no nacionālajiem, bet nams nav sakopts, ko valstij neesot naudas pierāda nacionālo un valdībnieku attieksmi pret Latviju
Enģeļa viesis
E
Atbalstu šo projektu. Stropus vajag visos rajonos. Protams, Rīgā jāstrādā pie vides tīrības un te visu vajag darīt paralēli!
Enģeļa viesis
E
Bitīt matos imunitāte veidojas ja mazās dozās injicē vai gluži vienkārši biežāk sadzeļ ... gan jau ka vairumam var attīstīt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko