Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina uz pirmo fizikas festivālu Latvijā

12. maijā Rīgā, Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, notiks Latvijā pirmais fizikai veltītais festivāls FIZMIX Eksperiments, kurā bērni, jaunieši un arī vecāki varēs iepazīt eksaktās zinības daudzveidīgās un aizraujošās aktivitātēs, portālu Diena.lv informēja festivāla rīkotāja Latvenergo pārstāvji. Festivālā bez maksas būs pieejama plaša izglītojoši izklaidējoša programma, kas ļaus uzzināt, kā uzbūvēt robotu, tikt pie savas zemūdenes, kādi fizikas likumi darbojas raķešu palaišanā, sportā, kulinārijā. Dienas noslēgumā ar priekšnesumiem sanākušos priecēs Markus Riva un Edavārdi.

No plkst.11 visā festivāla teritorijā darbosies interaktīvās atrakcijas un radošās darbnīcas. Tajās būs iespēja tikties ar mācību portāla FIZMIX, zinātniskā teātra Laboratorium, zinātkāres centra Zinoo pārstāvjiem. Festivālā piedalīsies arī Rīgas cirka skola, Latvijas Universitātes Jauno Fiziķu skola, Cietvielu fizikas institūta Saules Kauss, kurā top ar saules enerģiju darbināmi auto, kuģu un lidaparātu modeļi, Baltijas 3D printēšanas tehnoloģiju centrs, izglītības uzņēmums Lielvārds un vēl daudzi citi tehniski radoši uzņēmumi un cilvēki.

Uz festivāla lielās skatuves ar iedvesmas stāstiem par fiziku savā pieredzē dalīsies pasaulē ātrāko ultravieglo lidaparātu inženieri Latvijā, robottehnikas skola AlfaRobot, šefpavārs Māris Astičs un lidotājs Ingus Augstkalns, kurš veicis pasaulē pirmo lēcienu ar izpletni no drona.

(attēlu iespējams palielināt, uz tā uzklikšķinot)

Plkst.16 apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi 8. un 9. klašu fizikas erudīcijas konkursa FIZMIX Eksperiments finālam. Erudīcijas konkursu Latvenergo koncerns rīko jau vairāk nekā 20 gadu garumā ar mērķi jauniešiem saistošā veidā radīt interesi par fiziku, parādīt, kā teorētiskās zināšanas iespējams izmantot praksē, izglītot elektrodrošības jautājumos un mudināt apgūt inženiertehniskās profesijas. Konkursa dalībnieku skaits pēdējos gados ir audzis, un šogad tajā piedalās vairāk nekā 1000 jauniešu jeb katra ceturtā Latvijas skola, kurā mācās 8. un 9. klašu skolēni.

"Redzam, ka fizika kļūst populārāka arī starp dalībnieku skolasbiedriem, brāļiem un māsām, tāpēc šogad esam pieņēmuši izaicinājumu kopā ar konkursa finālu rīkot arī pirmo fizikas festivālu Latvijā. Vēlamies tajā atraktīvā veidā parādīt fizikas aizraujošo pusi ne tikai konkursa dalībniekiem – fizikas izcilniekiem –, bet visiem zinātkārajiem bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem,” norādīja AS Latvenergo galvenais izpilddirektors Āris Žīgurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko