Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aivo Oskis izdod jaunu dziesmu un iedrošina klausītājus uzdrīkstēties

Otrdien, 7. septembrī, ar savu jaunāko singlu Zvirbulēns (Alpha man) klajā nācis dziedātājs Aivo Oskis. Dziesma ar savu pozitīvo skanējumu ir kā aicinājums saglabāt vasarīgo vieglumu un rotaļīguma sajūtu, neļaujoties rudenīgai noskaņai, tajā pašā laikā savijoties ar nopietnu vēstījumu.

Aivo kopā ar producentu Kasparu Ansonu strādā pie sava debijas albuma izveides. “Kādu dienu, strādājot studijā, Kaspars parādīja šīs dziesmas uzmetumu. Man uzreiz ļoti iepatikās, no dziesmas momentā staroja pozitīvisms. Tobrīd vēl nevienojāmies, ka dziesmu taisīsim, bet, aizejot mājās, sapratu, ka visu laiku to dungoju, ka man prātā skan piedziedājums  un “Alpha man”. Šajā brīdī sapratu – tā tiešām ir mana dziesma! Sazinājos ar Kasparu, sarunājām, ka piesaistīsim arī mūziķi Annu Zankovsku. Tā tapa dziesma,” stāsta Aivo. Piedziedājumā Zvirbulēns mijas ar Alpha man, un šī ir pirmā reize, kad Aivo dziesmai ir divi nosaukumi.

Dziesmas galvenais vēstījums ir tas, ka katrā cilvēkā patiesībā ir gan mazais un reizēm tik nedrošais zvirbulēns, gan arī visu varošais līderis, drosminieks Alpha man, taču nereti mēs to pat neapzināmies, jo esam vai nu viens, vai otrs. Lai gan Alpha man tiek raksturots kā indivīds, kuram ir vienalga, ko par viņu domā kāds cits, viņš vienmēr uzņemas atbildību par izdarīto. Tieši tā arī būtu jābūt – nevajag baidīties uzdrīkstēties, uztraucoties, ko domās citi, bet nedrīkst arī aizmirst, ka visam ir savas sekas. “Manuprāt, tieši septembris ir izteikti tas laiks, kad daudzi cilvēki uzsāk ko jaunu, piemēram, mācības skolā, augstskolā, cits, ja nemācās pats, iespējams, palaiž skolā savus bērnus, mazbērnus, pēc vasaras brīvdienām sākas atkal nopietnā ikdiena. Taču, lai uzsāktu kaut ko jaunu, ir jābūt drosmīgiem, jo jaunais un nezināmais bieži biedē, cilvēks nezina, ko gaidīt, kā būs. Tāpēc ik pa laikam sev ir jāatgādina, ka esi Alpha man, lai nebaidītos no izaicinājumiem, jo tieši izaicinājumu pieņemšana, izkāpšana no savas komforta zonas padara mūs gudrākus un spēcīgākus. Nav jābaidās un jākautrējas, kad vien nepieciešams, sev atgādināt – Tu to vari! Tieši tā – zvirbulēn, Tu šodien esi Alpha man!” saka Oskis.

Šai dziesmai, lai uzsvērtu un paskaidrotu vizuāli gan īsto, gan alternatīvo nosaukumu, ir izveidota to raksturojoša karikatūra, kā autors ir karikatūrists Zemgus Zaharāns. Mākslinieks vizualizējis singlā ietverto domu par to, ka zvirbulēnam, lai saņemtos, ir reizēm jāiztēlojas, ka viņš ir Alpha man. Nav jāpaliek iedomīgam vai skarbam, bet jāapzinās, ka viss ir iespējams, ir tikai jāsāk darīt un jāpacenšas neļauties savām bailēm. Savukārt fotogrāfs Artūrs Martinovs gaismas spēlēs radījis fotogrāfijas, vairāk izceļot briedumu, nopietnību un apņemšanos izdarīt visu, ko esi vēlējies.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko