Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jūrmalā atklās lielāko Gaismas parku Latvijā

9. decembrī plkst. 16.30 Jūrmalā atklās Latvijā lielāko Gaismas parku. Dzintaru mežaparka teritorija pārvērtīsies par pārsteigumiem bagātu Gaismas parku, kur iemirdzēsies īpaši Ziemassvētku tematikai veidoti dekori no 85 tūkstošiem LED gaismiņu, portālu Diena.lv informē Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Zanda Krastiņa.

Gaismas parka koncepciju veidojuši 2016. gada Lietuvas pilsētas Viļņas krāšņās Ziemassvētku egles autori – mākslinieki Jolanta Tūraite un Dominiks Koncevičs – un Latvijas iluminācijas eksperte Jevgenija Verovska.

Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augstajā skatu tornī iemirdzēsies no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās. Sniegpārsliņas un sniega kupenas klās arī parka priežu zarus. Par unikālu gaismas dekoru – arku – pārtaps parka tiltiņš. Arka ir veidota jūras viļņa formā, tās veidošanā izmantotas LED gaismu virtenes kopumā 3,5 km garumā. Košās krāsas, mirdzuma efekts un neparastās formas sola pārsteiguma sajūtu – it kā atrastos zem milzīga mutuļojoša viļņa. Bērnu rotaļu laukumus un pārējo parka teritoriju "apdzīvos" Ziemassvētku rūķi un zaķi.

Gaismas parka atklāšanas dienā no plkst.16 līdz 19 uzstāsies grupa Tautumeitas, būs iespēja vērot ritma apvienības Pulsa efekts uguns šovu, Laboratorium.lv zinātnisko šovu, kā arī piedalīties eglīšu rotājumu, svečturu izgatavošanas un citās radošajās darbnīcās. No plkst.12 parkā spēlēs dīdžejs Dub:ra, darbosies dāvanu un našķu tirdziņš.

Arī visu decembri, sestdienās un svētdienās (10., 16., 17., 23. un 30. decembrī), no plkst.15 līdz 18 Gaismas parkā Jūrmalā notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes.

Ieeja bez maksas.

Top komentāri

Ka tik nu
K
tautumeitas neuzrodas tajos X-faktorā redzētos matrjošku kostīmos
Vova
V
Nu, vai zini!
Otkats šoreiz mazais
O
Gatim atkal prieki. Šoreiz tādi nelieli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko